Stormen die opklaringen brengen

Vermoeidheid, verveling en zinloosheid zijn deels toestanden waarvan we op moment mee te kampen hebben.

Buiten stormt het en binnen ervaren we een mentale tornado, die genadeloos raast en een puinhoop achterlaat.

Vóór ons liggen oude beelden en gedragspatronen waarvan we geloofden dat ze opgelost waren. Nu fluisteren ze ons opnieuw angst in.

Angst en liefde existeren nooit op het zelfde moment

Angst niet alles goed gedaan te hebben, iets te veel hooi op je vork genomen te hebben, een nieuwe baan, een nieuwe relatie, een nieuwe uitdaging. Angst ontoereikend, niet goed genoeg te zijn, financieel niet veilig te zijn, op oudere leeftijd niets meer over te hebben. Angst dat zich in alle denkbare vormen voordoet en altijd betrekking heeft op een van onze oude patronen.

Angst is altijd weerstand en een reactie van de verstand. We worden nu gevraagd om naar de juiste proporties te kijken. En niet om zich uit een te zetten met angst die alles kunstmatig opblaast en ons wil verdoven, maar om die in te ruilen voor de bewuste aanwezigheid in het hier en nu.

We hebben de afgelopen zeven jaar onophoudelijk gewerkt, zowel in onszelf als in de wereld. We hebben geleerd wat gedragspatronen en transformaties betekenen en welke vrijheid ze ons geven. We weten dat het heden de enige realiteit is en al het andere mentale constructies zijn. En we zijn ons terdege van bewust dat wij de enigen zijn die onze huidige toestand kunnen veranderen.

Tornado in het mentale veld

Tijdens een storm wordt  aan een boom behoorlijk geschud, om hem van zijn oude, dode takken te bevrijden. Maar hij moet wel flexibel zijn in de wind, anders breekt hij onder die enorme kracht. Terwijl het op dit moment buiten stormt, wordt ook aan ons behoorlijk getrokken en geschud. 

In ons mentale veld, in ons denken raast nu een onzichtbare tornado die oude stukken uiteen laat spatten: oude gedragspatronen, zelftwijfel, gevoelens van minderwaardigheid en vluchtgedrag. Dit alles zijn vormen van angst, die zo als bekent geen sterke wortels hebben en nu als gebroken stukken op de grond liggen.

Laat je niet in verwarring brengen

Bovendien ervaren we door ons geklopte zielenwater onze gevoelens slechts troebel en wazig, waardoor het moeilijk is om emoties onder controle te houden.

Slapeloze nachten of uitzonderlijke intense dromen zijn nu niet ongewoon en mogen ons niet in verwarring brengen.

Net zoals de boom een reinigingsproces door de storm meemaakt, passeren ook wij nu een belangrijk reinigingsproces waardoor wij in de nieuwe fase verder kunnen. En dat is goed ook! We zijn namelijk al onderweg en schudden nu de laatste twijfels, de dode takken weg.

We moeten een streep eronder zetten en bewust in het hier en nu leven. Dit is geen tijd om lang na te denken, gebroken stukken horen in de vuilnisbak, gooi ze weg en klaar. Geen verdere analyseren of eindeloos doorkauwen en voeden van onze pijnlichaam. Genoeg daarmee, dat hebben wij achter ons!

En wat komt nu?

Er is alleen dit moment, dit ogenblik en wij richten al onze aandacht daarop. Onze ademhaling is trouwens een erg nuttige oefening om onze aandacht op het huidige moment te vestigen .

Een andere goede oefening is, om bewust te worden van de omgeving zonder deze te beoordelen of te benoemen. Gewoon bewust waarnemen, kijken, observeren en ademen. Wat echt bij ons hoort vind zich gemakkelijk, een tactische aanpak met grote overwegingen is absoluut overbodig.

En wat komt er nu? Precies dat wat er moet komen. We zijn open en ontvankelijk voor al het goede en al het goede komt ons leven binnen. Dat klinkt nu wel heel spiritueel, en misschien te gemakkelijk voor een slim hoofd. En precies dat is ook het probleem: het hoofd. Dat begrijpt dat niet, het kan een proces alleen van buitenaf herkennen, maar kan het niet emotioneel begrijpen.

Intuïtieve waarneming

Ieder van ons is een pixel van het goddelijke beeld, dat zijn eigen specifieke plek in het geheel heeft en dat zouden wij spiritueel kunnen noemen.

Het is heel gezond om jezelf als deel van het geheel te beschouwen en heel ongezond om dat niet te doen.

We ontvouwen onze essentie altijd volgens kosmische en niet volgens aardse wetten. Met onze verstand begrijpen wij dit niet, maar wel met onze intuïtie.

De intuïtieve waarneming, ons buikgevoel, hoort bij de nieuwe tijd. Noch onze geest, die beperkt is tot 21 gedachten per seconde, noch onze angst kan in het hier en nu overleven. Ze verbranden in de helderheid van ons gehele presens in het huidige moment.

Niet omdraaien

Ze suggereren dus heel stellig dat alles saai en zinloos is en dat we echt geen zin hebben om iets te doen. En dat alles wel goed zit, waarom een verandering aangaan enz. Hun maken met deze storm slechts hun laatste ademtocht en we hoeven er geen aandacht meer aan te besteden, ze hebben hun werk gedaan en we hebben al afscheid van hen genomen. Draai je niet meer om en blijf flexibel in je evenwicht staan!

In het evenwicht laten we eindelijk de sluier van de echte verveling, van de hypnotiserende tv-slaap vallen en schenken al onze aandacht aan het heden. De drempel om dit saai en volledig oninteressant te vinden wordt dagelijks kleiner. We duiken van de diepte naar de oppervlakte van ons bewustzijn en precies op dat moment weet ieder van ons precies wat hij te doen heeft. 

Zeker kunnen we materiële dingen als middel gebruiken om geluk te verspreiden, maar zij zelf geven ons geen echt geluk. We mogen ze gebruiken, maar mogen ons niet van hen afhankelijk maken. Een smartphone geeft een zekere gemak, maar het is alleen een oefening om onze telepathische vermogen bewust te maken. Een dag zonder kan ook!

Wakker blijven

Stil en zachtjes manifesteert zich het nieuwe in deze stormachtige tijd. Een storm, vanuit een andere hoek bekeken, heeft ook zijn voordelen. Hij bevrijdt ons van vuil, van oude en nutteloze dingen en patronen en laat ons zien waar we werkelijk staan: aan het begin van een nieuwe periode, een nieuw tijdperk. De eerste stappen hebben wij al gezet.

12 thoughts on “Stormen die opklaringen brengen

 1. Weer mooi stukje! Ik zie heel veel overlappingen met het non dualisme dat nog een stukje verder gaat. De ontdekking van deze filosofie heeft me wakker gemaakt en ook astrologie helderder gemaakt. Heel veel succes x

 2. Heidrun ik bin begeistert, ich danke Dir vom ganzen Herzen!!!!
  Das kann ich an ganz viele mensen, die in mijn praktijk komen doorsturen.
  Super tof.
  Ich wünsche Dir ein wunderschönes Wochenende.
  Ich umarme Dich,
  Liefs, Regina ( Ja alles doorelkaar)

 3. Wat een toeval, sta net op het punt om het veilige saaie baantje te verlaten en een eigen zaak over te nemen. Of dat stormachtig genoeg is? Echt wel x

 4. Jouw stukje lijkt precies op tijd te komen. Dan hoef ik niet te denken dat het alleen maar vanuit mijn persoonlijke ik-je komt; al die strubbelingen en onzekerheden. Maar dat ik wederom gevoelig ben voor de krachten en energie die zich afspeelt rondom ons.

 5. Hallo lieve Heidrun,
  Dit artikel past als een jas om je heen, zo toepasselijk met de natuur, ik kan er niet genoeg van krijgen, dit artikel met veel aandacht te lezen, het trekt me steeds er naar toe, en wat betreft die Tornado , nou nou, dat was jij gisteren wel voor mij, op een zeer positieve manier, ik voel en zie wat dit met me gedaan hebt, geweldig, wat geeft dit rust en openingen, dank,dank, dat je hier was is dan ook het enigste wat ik kan bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *