Een nieuwe plek

In principe kunnen wij overal wonen, kunnen ons overal wel staande houden maar dat is het dan ook, wij houden ons staande en functioneren, verder niets.

Een plek moet ons niet alleen maar vasthouden maar ook voeden, dan pas kunnen wij groeien en ons uitdijen. Een thuisgevoel is belangrijk want dan komt onze creativiteit tot bloei en kunnen wij met de aarde en haar bewoners zuiver uitwisselen.

Het verlangen naar een nieuwe plek is in deze tijd zeker groter geworden. Wij zoeken dat veilige en bijzondere stukje aarde, het energieveld dat wij van vroeger kennen, in eigen land of in het buitenland.

Waar is mijn nieuwe plek

Toch al te vaak blijven wij bij de vraag veel te lang hangen, waar deze nieuwe plek toch is en wat onze nieuwe woonadres gaat worden. Wij zenden warrige gedachtekrachten uit die de communicatie met de aarde en wezen van ons nieuwe huis vertroebelen en vertragen. Het kan ons alleen nog maar moeizaam bereiken.

Er bestaat een astrologische optie om de geografische richting te bepalen die goed voor ons is. Of wij kunnen met een pendel over een landkaart gaan om erachter te komen welke richting voor ons vruchtbaar en voedend is. Aansluitend hieraan moeten wij er wel persoonlijk heen, anders kunnen wij niet direct gaan voelen of het voor ons helemaal passend is of niet. En dat moet het wel, niet alleen maar een beetje maar volledig.

Als wij voor een gebied gekozen hebben dan gaan wij dit naarder verkennen, lopen rond en kijken wat er allemaal is, wat ons pad kruist. Wij verbinden ons op die manier met de omgeving en in een rustmoment kijken wij wat voor een beeld in ons opstijgt.

Een signaal in het veld

Iedereen van ons kent wel een omgeving die hem bevalt en waar hij zich buitengewoon goed voelt. Maar dat hoeft niet perse het nieuwe woonadres te worden. Het is net zo goed mogelijk, dat wij door dat gebied alleen maar wakker geschud worden en ons aan de energie gaan herinneren. Daardoor zenden wij (meestal onbewust) een signaal uit in het veld, de aarde vangt dit op en reageert.

Op zielsgebied wordt ons al vrij snel de informatie toegespeeld die wij voor de volgende stappen nodig hebben. Onze plek is er en wij gaan ons vinden. Dit is een werkelijk magisch moment. Als wij er daadwerkelijk met onze voeten op het land staan gebeurt iets heel bijzonders. Ons wezen verbind zich met de trilling van het land en de omgeving en wij voelen duidelijk of wij aangekomen zijn of niet, heel direct en zonder twijfels.

Thuiskomen voelt net als verliefd zijn, dat weet je onmiddellijk. En dit hoeft helemaal niet zo weg te zijn als wij in het begin misschien gedacht hebben. Tenslotte gaat het niet om de kilometers maar om de kwaliteit van het energieveld.

Dank en zegening

Voor wij met het nieuwe gebied samen kunnen komen moeten wij eerst het oude loslaten. Dat wil zeggen wij bedanken ons bij de plek waar wij nu wonen voor de tijd dat wij hier mochten zijn. Laten alles even de revue passeren, alle mooie en alle vreselijke momenten en herkennen wat wij mochten leren. Dan zegenen wij deze plek met liefde en laten hem los. Helemaal.

Het is nu vrij om iemand anders aan te gaan trekken. Wij pakken onze energie in en richten onze aandacht op de deur die nu voor ons open gaat.

Een klein ritueel is zeker niet verkeerd, bijvoorbeeld kunnen wij een labyrint gaan lopen om het nieuwe te begroeten. Of wij verbranden kruiden uit eigen tuin met een klein briefje en onderstrepen daardoor onze intentie. We kunnen onze wens ook op een stukje papier schrijven en het onder een Orpanit-piramide leggen.

Laat je van het licht binnenin leiden

Onze nieuwe plek alleen maar met het hoofd te gaan zoeken is zeker geen aanraden. Wij zijn dan sterk geneigd om ons te beperken met alles en nog wat. Meestal denken wij alleen maar in één richting en dan ook nog veel te klein, denken dat het ons toch niet gaat lukken of dat verder op weg een adder onder het gras schuilt of dat wij ons dat niet kunnen permitteren en kiezen dan liever voor de mus in de hand dan voor de duif op het dak.

Als wij op een land staan wisselen wij met de omgeving uit, door onze aanwezigheid geven wij energie af en nemen die van de omgeving op, dit lijkt op een soort ademhaling. Iedereen van ons is juist nu hier om energie uit te wisselen, niet alleen met de mensen om ons heen maar ook met de omgeving, de aarde.

Wij worden in deze tijd naar onze plek geleid om die in te nemen en daar ons lichtzaad de aarde in te planten. Ga vol vertrouwen je stappen zetten, the sky is the limit. Durf te dromen en laat je van jouw licht binnenin naar de plek leiden, die op je wacht.
Je voel het, en twijfelen betekend altijd nee.

 

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

 

6 thoughts on “Een nieuwe plek

 1. Dag Heidrun, een mooi stukje over ” Een nieuwe plek” Zo heeft in februari 2022 de nieuwe plek mij gevonden ! Met mijn Keltisch verleden woon ik nu in Portugal in een prachtige vallei langs de rivier Seia
  In verbinding met de natuur samen met 5 deelgenoten geven mijn vorm aan de nieuwe tijd. Grt Hans

  1. Lieve Hans,
   heel leuk om te horen! Ja, als de plek roept … dank je wel voor je bericht! Hartelijke groet naar Portugal en de Seia 😉

 2. He lieve Heidrun, heel mooi stukje, en je bevestigd mijn gevoel dat ik hier in Prescott Valley dat thuisgevoel heb! Het gebeurde meteen opde avond dat ik in n sneeuwstorm hier totaal onverwacht aankwam. Ik was die dag op reis gegaan om in Seattle, het uiterste Noordwesten van de USA te willen eindigen. Maar blijkbaar mag ik hier settelen, zonder dat ik dat fijne gevoel van reizen los hoef te laten. Reizen kan immers altijd! Zeker in de nieuwe wereld die eraan komt!
  En Arizona, het land vd cowboys en Indianen is nu mijn thuisbasis!! Was getekend, een Nederlands dorpsmeisje… ;-)) heel veel liefs voor jou in je nieuwe plek in Duitsland!!

 3. Dag Heidrun,
  Mooi artikel … en ben vorig jaar verhuisd naar een bijzonder fijne plek in Zaltbommel wat voor mij als thuiskomen voelt 🙏
  Groetjes Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *