Het geboortekanaal

Als wij van het ene bewustzijnsniveau naar het andere gaan, komen wij altijd langs het ‘geboortekanaal’. 

Gedurende deze tijd kunnen wij vrij weinig zien en ondervinden het moeilijk, heldere uitspraken te maken.

Alles wat gisteren nog geldig was heeft zijn betrouwbaarheid verloren. Wij bewegen onzeker en op zoek naar hulp en bevrijding. Een zeer energierovende tijd die wij het liefst zo snel mogelijk achter ons willen laten.

Loslaten en meegaan

Deze overgangstijd is geen permanente toestand en wij zullen dat er dan ook niet van maken. Dus niet angstig en krampachtig vasthouden maar vol vertrouwen loslaten. In deze fase gedragen wij ons in overeenstemming met onze aardse bevallingspatroon. Zoals onze aardse bevalling verliep, zo verloopt dus ook deze overgangstijd van het ene bewustzijnsniveau naar het andere.

Was je geboorte gemakkelijk en was je moeder ontspannen ? Dan zal de tijd van innerlijke geboorte ook gemakkelijk en ontspannen verlopen.
Was je geboorte moeilijk, waarbij veel paniek meespeelde, dan ondervind je dit ook gedurende deze periode.
De vroedvrouwen die de aardse bevalling begeleiden komen overeen met de therapeuten die ons nu bijstaan, hun zijn net licht-vroedvrouwen.

Hoe sterker wij in het geboortekanaal aan voorstellingen, ouderpatronen en meningen vasthouden, hoe meer wij dit proces als moeilijk zullen ervaren.
En hoe meer vertrouwen wij hebben, hoe soepeler en makkelijker wij hier doorheen schrijden.

Zelfanalyse


Innerlijke ontevredenheid is een teken dat een bevalling op komst is, niet dat wij al aan het bevallen zijn, maar wel dat wij ermee beginnen.

Het nieuwe wil zich laten kennen en het is raadzaam nu op zelfonderzoek uit te gaan en om hulp te vragen.

In het ‘geboortekanaal’ kunnen wij ons niet helpen, net zo min als wij dit bij onze aardse bevalling konden doen, daarvoor zijn de licht-vroedvrouwen nodig. Zij zorgen dat alles soepel en snel verloopt.

Spiegelfunctie

Boosheid, woede en agressie zijn typische kenmerken dat wij in het kanaal vastzitten. Mensen die deze gevoelens in ons wakker maken hebben een spiegelfunctie en zijn niet de redenen.  Zij attenderen ons op stukken waar wij zelf niet bij willen of kunnen komen, dat is alles.

Wij hebben nog niet los gelaten, zijn in gedachten nog te veel met de ander bezig en leveren een machtsstrijd, die wij ogenschijnlijk niet willen. Wat anderen zeggen is voor ons belangrijker dan wat hun ermee bedoelen. Ooit vroeg mijn licht-vroedvrouw aan mij:  Wil jij gelijk hebben of wil je gelukkig zijn?

Mensen die wij ‘haten’ reflecteren die stukken, die wij het verst weg gestopt hebben, het sterkst. Wij doen dit meestal, omdat wij ons voor de wijze waarop wij ooit gehandeld hebben (kan ook in oude levens zijn) schamen. En nu is de tijd rijp om dit verdrongen stuk op te ruimen; daarom staan zij op die zere plek.

Geboortepatroon als hulpmiddel

Onze ouderpatronen hebben de meeste invloed op ons gedrag omdat wij bij onze incarnatie daar doorheen komen. Ze dienen ervoor om ons te beschermen en ons op een zekere plek in het leven te brengen. Maar op een gegeven moment wordt het wel tijd om ons van hun ‘safetybelt’ los te maken.

Als wij dit echt willen dan brengt het leven alle mogelijke omstandigheden op ons pad om dat ook daadwerkelijk te kunnen bewerkstelligen. In een zekere zin is dit de energetische herhaling van onze aardse bevalling. De eerste grote overgangsfase beleven wij tussen 7 en 9 jaar en informatie van onze bevallingspatroon is daarbij erg behulpzaam.

Onze verjaardag


Als Baby lassen wij het geboortepatroon in ons systeem in en elke jaar aan onze verjaardag kunnen wij ons intensief ermee verbinden.

Op deze dag trilt de pure energetische lading door ons heen met die wij door onze geboorte verbonden zijn.

Een goede oefening is dan ook om op zo’n dag er de tijd voor te nemen om eens rustig op deze belevenis af te stemmen en voor zo ver mogelijk te herbeleven.

Wij herkennen daardoor hoe wij gedurende een overgangstijd, een bevalling, reageren:
hoe wij het nieuwe tegemoet gaan, hoe wij ontvangen worden, welke kracht in ons aanwezig is en wat leven voor ons betekent.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *