Wat is je naam?

Als ons dit gevraagd wordt zeggen wij automatisch onze roepnaam, een afkorting of een simpelere versie daarvan. Wij staan er nauwelijks bij stil dat hij ook een betekenis heeft; dat ons daarmee iets toegeroepen wordt. Wij gebruiken hem gewoon als een soort verbale handtekening en weten dat wij ermee bedoeld zijn als wij hem horen.

Gedurende ons leven nemen wij verschillende houdingen ten opzichte van onze naam aan.

Wij vinden hem mooi of juist niet, vinden hem erg goed bij ons passen of geven een poosje de voorkeur aan een andere naam enzovoort. Al deze stadia passeren wij – of tenminste sommige daarvan – op weg naar de persoonlijke identificatie.

Klanken met hun energieveld

Alles wat op aarde zal leven, zullen wij benoemen. En bij het uitspreken de naam daarvan gebruiken wij onze uitademing. Wij blazen door het spreken de naam léven in, onze naam met zijn betekenis die wij voor deze tocht gekozen hebben.

Een naam is de aaneenschakeling van verschillende klanken, die een bepaald energieveld in ons activeren. Ons hele leven laten wij ons door die klanken roepen. Wat roept men ons daar toe? En wat wil op die manier in ons wakker gemaakt worden of wakker blijven?

Klanken en ritme horen bij het sterrenbeeld Stier, het vaste teken van het element aarde. Ze worden door onze keel gevormd, een lichaamsdeel dat bij Stier hoort. Voor de klinkers gebruiken wij niet alleen de ademhaling maar ook onze tong – voor de medeklinkers is de uitademing voldoende.

Een kosmische ceremonie

De ademhaling hoort bij het sterrenbeeld Tweelingen dat voor de communicatie verantwoordelijk is en het praten van voeding voorziet. De woorden fungeren daarbij als een boot of wagen die de echte communicatie ‘transporteert’. De wáre uitwisseling kunnen wij niet horen, het is een onuitgesproken taal die door onze ziel feilloos opgevangen en begrepen wordt.

Met de tong, een Stier-lichaamsdeel, vormen wij de heilige letters (klinkers) en vermengen deze bij het uitspreken met de medeklinkers, die onze Tweeling aanlevert.

En zo ontstaat door het samenspel tussen Stier en Tweeling onze naam, die wij kunnen horen. De oren horen eveneens bij de Stier.

Onze naam zegt iets over onze positie in het geheel en over onze taak op aarde. De naamgeving is een heilig gebeuren en vindt niet op aarde plaats.

De naamgeving is een kosmische ceremonie die op aarde door het uitspreken daarvan ‘geboren’ wordt. Wij zelf zorgen ervoor dat onze naam hier terechtkomt, en sturen hem in een droom of een meditatie naar onze ouders, of geven hem vlak na onze geboorte telepathisch aan hen door.

Stier heeft toegang tot de Akashakroniek

De naam heeft een belangrijke functie, zoals een bel die ons een seintje geeft dat er iemand aankomt of dat het de tijd is om ergens heen te gaan. Hij herinnert ons aan wat wij komen doen en met welke kwaliteit wij verbonden zijn. Hij geeft ons informatie over het gebied van ons leven, wat ook alle planeten doen die in onze geboortehoroscoop in het sterrenbeeld Stier staan.

De Stier heeft toegang tot de Akashakroniek, hij bewaart net als een bibliothecaris alle gegevens en verzorgt deze aardse boeken die deel uitmaken van de grote bibliotheek op Alcyone, een ster in het stelsel Plejaden dat bij het sterrenbeeld Stier hoort.

Van hieruit worden wij telkens weer gevoed en geïnspireerd. Wij zullen het oude bewaren en het nieuwe erin vlechten, dus niet het oude ermee vervangen maar laten samengaan. Het gaat om een verbond op een rustige manier, waarbij de Stier erg goed oplet dat ons doen binnen de perken wordt gehouden en met genot verbonden is.

Wij zullen weer vriend worden met onze persoonlijke Stier-kracht, en niet blind het rode doek volgen dat de media ons voorhouden. Wij mogen weer de schoonheid op deze aarde herkennen, en alles wat ze voor ons gereed houdt.

Het ritme en de hartslag van de aarde

Gezonde voeding is essentieel en kan niet door kunstmatige elementen met een aparte kleur en geur vervangen worden. Wat moet ons lichaam daarmee? Dat lijkt net alsof wij koffieprut in de benzinetank gooien – vroeg of laat begeeft de motor het en met het lichaam is dat precies hetzelfde.

Afgestemd op onze Stier genieten wij van de goede dingen der aarde: eten, drinken, geuren, aanraking, en alles wat in onze streken groeit is voor ons, dat neemt ons lichaam soepel op. Eten smaakt in het land waar het vandaan komt nog altijd het beste.

Wij zijn het ritme en de hartslag van de aarde vergeten door tradities af te schaffen en hebben ze alleen maar met consumptie vervangen.

Het boek Het Zonnejaar van Mellie Uyldert zou een schoolboek moeten zijn, waaruit wij van jongs af aan leren dat verandering bij de mens en de tijdgeest hoort en dat er alsmaar nieuwe vormen ontstaan maar dat de kern altijd hetzelfde blijft.

De Stier dwingt ons rustiger te worden en naar binnen te luisteren. Willen wij nog zo graag iets doen, als het niet het moment daarvoor is gaat dat ook niet lukken. Zinvol scheppen is altijd in overeenstemming met de natuur, en dat is de grote les van de Stier. Luisteren naar de eigen natuur, de hartslag van onze ziel, de levensenergie, de Kundalini-Energie – daarop moeten wij afstemmen.

Een zielennaam is tijdloos

In onze cultuur wordt de naam over het algemeen niet meer veranderd. In andere culturen daarentegen wordt de naam, bijvoorbeeld na een inwijding, altijd aangepast. Behalve deze naam die wij voor het aardse veld gebruiken, hebben wij ook een zielennaam en die is tijdloos.

Hij geeft onze zielenkwaliteit aan en activeert altijd een energieveld als wij hem uitspreken, vandaar dat het verstandig is hem niet dagelijks te gebruiken maar alleen als wij een soort sleutel voor een activiteit nodig hebben. De zielennaam geeft ons toegang tot de dimensie van de natuurwezen en andere energievelden, en komt op ons pad als wij daarvoor klaar zijn.

Het is zeker erg verleidelijk zijn aardse naam af te doen en alleen nog maar met zijn zielennaam op aarde te werken maar dat is niet de bedoeling. Wij moeten er behoedzaam mee omgaan en opletten welke deuren wij daarmee openen. Allereerst moeten wij vertrouwd raken met onze aardse naam en zijn klanken en het energieveld dat hij activeert, dat is het werkveld hier en nu! Wat is de betekenis van jouw naam?

De doopnaam verbind ons met de aarde

Wij hebben onze naam zelf uitgezocht en niet zomaar gekregen. Als ouders vertellen dat ze bij de naamgeving niemand wilden beledigen en daarom bijvoorbeeld één naam van elke grootmoeder of grootvader doorgegeven hebben, of die van een tante of oom, dan hindert dat niet. Wij willen ons met het energieveld van de klanken daarvan verbinden, daarom dragen wij hem. De betekenis weerklinkt in onze ziel zodat wij ze horen.

Onze doopnaam brengt ons dichter bij onszelf hier op aarde en het is raadzaam zich bewust ermee te laten roepen.

Als wij onze naam rustig vaak achter elkaar uitspreken, kunnen wij daarbij bewegingen met de hand maken en de naam op die manier doen uitbeelden.

Er ontstaan vormen die de klank erg duidelijk doen vertalen, wij voelen de verbinding met de betekenis en kunnen nog onbekende velden in ons ontdekken van wat wij eigenlijk willen zijn.

Onze naam is er precies op afgestemd zodat wij alles tot bloei zullen brengen wat wij in ons dragen. Wij mogen ons er blij mee laten roepen, als een soort belletje dat ons wakker houdt.
Wees jezelf en kijk wat zich in je leven openbaart!

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *