Een verrassend 2016

2016

Het nieuwe jaar, het nieuwe ritme is inmiddels al begonnen, en de eerste maancyclus is bijna rond waarmee ons schoonmaken klaar is.

Met de activering rond 21 januari 2016 kunnen wij ons met het energieveld van het nieuwe jaar verbinden: de actieve samenwerking met onze geestelijke familie.

Alles wat wij daarvoor nodig hebben is nu gereed en kan gebruikt worden, ook al komt dit niet helemaal overeen met onze verwachtingen en zijn het misschien andere personen of groepen als die wij in gedachten hadden.

Hoe dan ook: dit is het! Grijp de kans en word dit jaar actief.

De leiders staan weer op

Kernbegrippen zoals menselijkheid, hervorming, broederschap, doelgerichtheid, idealisme, geestverruiming, optimisme en communicatie geven de sfeer van dit nieuwe jaar goed weer. Het watermanprincipe is, samen met de horizon verbredende Boogschutter, de vormgever van dit verrassende jaar 2016.

We gaan een nog sterkere drang voelen om onze kostbare individualiteit, ons wezen in de wereld tot uitdrukking te brengen. En samen met onze groep dan ook alles doen om dit daadwerkelijk waarheid te laten worden. De oude ‘leiders’ laten hun doodsangsten achter zich, Chiron is overwonnen en zij nemen het werk als heelmeester weer op zich.

In het mentale veld komt daardoor een nieuwe soort vrede tot stand. Een vrede die niet meer door sussen ontstaat maar door oprechte, eerlijke communicatie. Spiritualiteit krijgt een nieuwe betekenis en is niet meer een buitengewone toestand die door veel workshops en certificaten bereikt wordt, maar simpelweg een bewustzijnstoestand die in het dagelijkse leven zijn vaste plaats heeft.

Nu is de tijd om te handelen

Een valkuil blijft onze drang naar perfectie, het wachten op een heel bijzonder gebeurtenis in ons leven waardoor wij dan eindelijk op het podium mogen om te laten zien wat we allemaal kunnen. Dus is het belangrijk ons te realiseren dat deze activering al heeft plaatsgevonden en we tot handelen zullen overgaan.

De innerlijke stem zal helder vernomen worden, en als we dan naar een perfectie streven, laat het dan die van onze heldere waarneming van onze intuïtie zijn.

Pluto zorgt ervoor dat ons vuur en de daadkracht in toom worden gehouden, en dat wij niet over ons eigen enthousiasme zullen struikelen. Wij hebben daarmee een uitstekende begeleiding die ons op weg naar nieuwe horizonten brengt. Niet te snel en mooi in balans, verzorgd met een constante impuls om onze gaven en talenten altijd ter beschikking te kunnen stellen.

Directe, eenvoudige communicatie

Mercurius speelt tot de zomer een erg belangrijke rol. Deze planeet staat voor ons vermogen om te denken en te praten. Zoals wij zeker al opgemerkt hebben, kunnen wij op twee verschillende manieren praten: wij denken gedurende het gesprek al in de toekomst, verdedigen onze mening of proberen de ander daarvan te overtuigen en verwoorden alleen maar de constante gedachtestroom. Onze ademhaling is oppervlakkig en snel, ons temperament neemt ons makkelijk mee en wij verliezen ons graag in het energieveld van de ander tegenover ons.
IMG_6280
Of we blijven kalm in ons centrum en zeggen dat wat van daaruit gezegd wil worden. Wij nemen de tijd en luisteren goed naar de ander, ademen rustig en verdwalen niet in berekenende gedachten.

Dit is de hogere Mercurius die dit jaar in ons werkzaam wil zijn, en wel op een heel simpele, eenvoudige manier.

We luisteren en nemen precies dat wat wij horen in ons op, zonder enige interpretatie of veronderstelling. Gewoon woord voor woord, en we houden ons daarbij aan dat wat we in deze realiteit waarnemen. We gaan dus niet met het gevoel mee maar met dat wat daadwerkelijk gezegd wordt.

Als we uitspraken niet kunnen plaatsen, vragen we om uitleg en luisteren we oprecht en rustig. We praten vanuit ons centrum en laten de woorden gemakkelijk eruit vloeien zoals goddelijke gezanten dat doen.

Belangrijk is dat we ons lichaam altijd met verse lucht verzorgen. Het beste is het om dagelijks een kleine wandeling te maken zodat het genoeg zuurstof en ‘chi’ tot zich kan nemen.

Let op met alle kunstmatige luchttoevoer zoals airco enzovoort: daarmee doen wij ons lichaam absoluut geen plezier.

Focus op het doel

Saturnus is niet alleen de bewaker van het karma maar ook degene die meehelpt om onze opdrachten te voltooien. Ook daarna blijft hij ons bewust van onze verantwoordelijkheden maken, en zorgt hij voor nieuwe kansen en mogelijkheden. In het sterrenbeeld Boogschutter laat hij ons een brede, nieuwe horizon zien en ook de weg die wij daarheen zullen inslaan.

We zullen hem zeker als een belemmering gaan voelen als we weer eens verdwalen. Een van de eigenschappen van de Boogschutter is dat hij zijn energie door alle impulsen die hij opvangt gaat versnipperen, met als gevolg dat hij niet meer genoeg kracht heeft om zijn doel te bereiken.

Dit trekje houdt Saturnus nu goed in de gaten en hij grijpt zo nodig actief in, wat betekent dat we dit jaar ook aan de kant komen te staan als we te ver van ons doel gaan afwijken. Maar als we onze concentratie weer opgepakt hebben helpt deze planeet ons als een goede vriend.

Geef energie die niet bij je hoort weer terug

Chiron in Vissen laat ons diep in ons wezen, in onze persoonlijkheid kijken, en wij kunnen de angst voor vallen of voor het niet volbrengen van onze taken transformeren en door ver-geving (wij geven energie die niet bij ons hoort weer terug!) onze grootste gaven en krachten realiseren.

Jupiter helpt hier een handje mee, hij attendeert ons erop schoon en helder aan het werk te gaan en om niet in allerlei gevoelens te verdwalen die zich gedurende dit jaar vanuit ons onderbewustzijn losmaken en aan de oppervlakte komen. Onze partner heeft hierin een belangrijke functie door zijn diepe activering. Het helpt enorm als onze communicatie ondanks alle gevoelens realistisch, nuchter en schoon blijft.

Werk met de nachtelijke informatie

Communicatie via dromen wordt sterk geactiveerd, en het is raadzaam om op dit gebied onze eigen vertaalsleutel te kennen. Zo kunnen wij de morfogenetische velden, die zich in het nachtelijke veld aan ons openbaren, beter herkennen als zij zich in de materie manifesteren. We worden door de kosmos uitgenodigd om actief mee te werken door direct te handelen en niet met een sterk afhoudende houding tegen te stribbelen. Doen wat gevraagd wordt, doen wat gedaan moet worden.

Zo wordt bijvoorbeeld in een droom ons iets gevraagd maar hebben we daar niet erg veel zin in. Door de confrontatie nu direct aan te gaan en het wél te doen, werken we met de creatieve goddelijke stroom mee en helpen we de hemel bij zijn manifestaties.

De samenwerking met onze geestelijke familie is belangrijk, en de communicatieve uitwisseling wordt essentieel. We laten ons onderling voeding toekomen waardoor ons mentale veld versterkt en ons wezen krachtiger wordt.

Mentaal houvast is belangrijk omdat hier ook verschillende energieën ongemerkt toegang tot ons hebben, en graag de leiding van ons denken willen overnemen. Door een constante uitwisseling met gelijkgezinden kunnen wij deze energie sneller opmerken.

Onderwerp van dit jaar is ook de relatie met onze partner, deze moet in een nieuwe jasje komen; angsten en te veel aanpassing moeten wijken zodat wij ons verder kunnen ontwikkelen.

De galactische partner

Galaktische-Partner-768x1024
Reinheid, praktische inzichten, dienst-baarheid en vlijt tonen het frame van de nieuwe relatievorm, en in zekere zin is het nieuwe jaar een oproep zich met de galactische partner te verbinden en de zelf gecreëerde gevangenissen in de relatievorm te verlaten.

Zonder vrijheid kunnen wij niet verder groeien en blijven we in kringetjes rondzwemmen.

Dit is een heel ongezonde situatie waarop ons lichaam ons opmerkzaam zal maken.

Verandering, transformatie komt alleen tot stand als wij consequent onze intuïtie trouw volgen en in overeenstemming met het licht en de nachtelijke informatie aan het werk gaan.

Mogelijk dat wij in het begin van het jaar de zin in onze handelingen nog niet zien en het grotere plaatje niet kunnen herkennen. Maar midden september gaat daar wel verandering in komen.

Als iedereen zijn stappen gaat maken komt alles op een buitengewoon perfecte, kosmische manier samen en bereiken wij in de herfst de top en de bekroning voor onze inzet en ons werk.

Er staan buitengewone verrassingen op ons te wachten, vertrouw en word actief!

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

One thought on “Een verrassend 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *