Een betekenisvol 2018

In het afgelopen jaar hebben wij een fundament gelegd, en daarop zullen we dit nieuwe jaar gaan bouwen.

En wel met onze boogschutter-energie, die ons vanuit de kosmos in ruime mate ter beschikking gesteld wordt.

Het nieuwe jaar spettert van vurige impulsen en bij de boogschutter hoort ook een vreugdevolle instelling, optimisme en blijdschap. Energie die het leven een ‘Ja!’ toeroept en alvast naar voren galoppeert.

Op het fundament blijven staan

Boogschutter verkondigt zijn mening en levensbeschouwing, de klare en duidelijke levenswil komt hier volledig tot uiting. Wij gaan voor onze woorden en brengen onze boodschap moedig en impulsief over. Met brandende pijlen schieten we deze het leven in en verlichten op die manier de weg.

Er komt heel veel energie vrij en dat is ook nodig. Als wij om ons heen kijken zien we dat iedereen door het temperamentvolle levensritme gegrepen wordt. Wel goed opletten dat wij op ons nieuwe gebouwde fundament blijven staan! Er is zoveel wat we zouden kunnen doen en zeggen, er doen zich ontelbare opties voor en er komen veel nieuwe dingen op ons pad. Essentieel is dat wij altijd onszelf en onze intuïtie trouw blijven en met concentratie ons persoonlijke pad volgen.

Onrechtvaardigheden te bevechten is zeker een grote uitdaging, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Hier moeten al diegenen die de roeping horen, actief aan de slag. Voor alle anderen is het een afleiding die te veel energie gaat kosten en die ze straks bij hun ware roeping gaan missen.

Naar het lichaam luisteren

Zonder onze intuïtie kunnen wij niet meer het verschil maken tussen het ingrijpen in de gebeurtenissen en het ons liever afzijdig houden. In dit jaar komen vele impulsen op ons af die onze aandacht trekken, en het is noodzakelijk om gedisciplineerd met onze energie om te gaan. We kunnen beter op ons zelf terugvallen en ons lichaam vragen hoe het zich op dit moment voelt en daaraan gehoor geven, dan dat wij ons energetisch versnipperen door aan van alles en nog wat toe te geven.

Voor ons hoofd is altijd een duidelijke weg belangrijk, met een schema dat het kan volgen. Maar dat gaat helemaal niet meer. Mentaal is er geen houvast meer, dat is voorbij. Gevraagd wordt ons persoonlijke inzicht, dat wat wij innerlijk kunnen zien en waarnemen. Dus het gaat niet meer om het luisteren naar iemand, maar om het volgen van de eigen intuïtie.

Andere mensen kunnen ons zeker inspireren en inzichten geven, maar wij moeten ons eigen pad volgen. Graag nemen we aanwijzingen in ons systeem op van mensen die voor ons belangrijk zijn, maar deze moeten dan wel door ons eigen spijsverteringskanaal lopen. Onze innerlijke stem en de verhouding met ons eigen lichaam is één van de kernpunten. Wij gaan nóg meer letten op onze voeding en het ritme. Mellie Uyldert heeft hierover uitstekende boeken geschreven, Het levensritme en Het zonnejaar, die ons inzicht geven in het ritme dat er al die tijd al is en dat ons door het leven draagt.

Het natuurlijke ritme

Door ons lichaam, ons aardse voertuig, zijn we met de aarde en haar ontwikkeling onlosmakelijk verbonden. Haar elementen leven in ons en wij met hen, dus alles wat wij met de aarde doen, dat doen wij ook met onszelf.

Wij kunnen niet ontsnappen aan de verbinding met de aarde en wat we met haar doen. De aarde leeft in een bepaald ritme, die zich in overeenstemming met onze geografische positie kenbaar maakt. Het is bijvoorbeeld onbegrijpelijk dat wij in Nieuw-Zeeland in december Kerstmis met een kerstboom vieren, terwijl het daar dan zomer is.

In de wintertijd vieren wij de innerlijke lichtgeboorte die wij tot Pasen in ons laten groeien, het zaad laten opkomen en dan de wereld insturen opdat het groot en sterk kan worden.

In de zomer met de langste dag en de kortste nacht bieden wij de vruchten hiervan aan de hemel en vragen om de zegen opdat ze in het grote ritme opgenomen worden.

Wij kunnen dit niet naar gelieve met een aardse agenda gelijktrekken, dat is een onding en slaat nergens op. Nog erger: het verstoort de mens en zijn verhouding met zichzelf en tenslotte met zijn aardse verbinding, die hij door de traditionele ritualen en aarde-feesten beleeft. Dit kan alleen maar een hoofd verzinnen, en het is niet raadzaam daarnaar te luisteren. Beter is het zijn eigen ritualen te maken die in overeenstemming met het grote ritme zijn.

In stilte waarnemen

Er is veel afleiding op de weg. Bijvoorbeeld door de sociale media die ons suggereren dat we iets heel belangrijks missen als we niet daaraan deelnemen. Maar dat klopt natuurlijk niet en het is alleen voor het bedrijfsleven belangrijk om producten en diensten te kunnen verkopen. Publicaties worden gecensureerd, kliks geteld en in geld omgerekend – pas dan is een website waardevol. Hier is dan ook weer het hoofd bezig dat van zijn gejatte plaats zou moeten wijken.

Een aanrader om niet door alle tornado’s meegenomen te worden, is om dagelijks te mediteren, een paar lichamelijke oefeningen te doen en te bidden. Bidden dat wij de verbinding met onszelf die dag goed kunnen behouden en het doel niet uit onze ogen zullen verliezen. Het doel: ons Hoger Zelf door ons heen te laten werken en de moed hebben om de eigen intuïtie te volgen. En die kunnen wij alleen maar in de stilte waarnemen, dus als wij rustig worden en ons weer bezinnen, ons weer bewust met ons lichaam verbinden.

Rustig blijven en leeg worden, niets willen vasthouden en de energie gewoon door ons heen laten vloeien, niet op elke boot willen springen maar zelfverzekerd en bewust onze persoonlijke stappen zetten. Wij krijgen de mogelijkheden onze ervaringen en meningen te delen, maar alleen als we dat vanuit ons binnenste doen, en niet vanuit ons hoofd dat met zijn oude en verstorende patronen gezien wil worden.

Succesvol beginnen te bouwen

Iedereen van ons is ontzettend belangrijk, en wat vanuit de ene positie uit gezien niet goed is, is vanuit een andere aspect volledig juist. Daarom moeten wij alleen maar op onze eigen waarneming afgaan, ons oprecht daarop richten. Vanuit daar dan uitwisselen en handelen – alleen op die manier kunnen we de energie gedurende dit nieuwe jaar alchemistisch omvormen en kunnen we op ons fundament succesvol beginnen te bouwen.

Het is een warm jaar waarin alles om het lichaam en het persoonlijke geluk draait, de liefde, familie, vrienden en de oprechte uitwisseling. In dit jaar horen absoluut verhuizingen, zoals alles wat onze horizon verbreedt zoals reizen, het ontdekken van andere culturen en natuurlijk veel impulsen. Maar wel bij de les blijven en de energie niet versnipperen! Kleine briefjes met affirmaties of inspirerende teksten die wij overal in het huis ophangen, helpen hierbij heel goed. Er is concentratie gevraagd dit jaar om bij de les te blijven, steun jezelf daarbij.

Visioenen en ritualen zijn eveneens onderwerpen die aan bod komen, let er hierbij wel op dat ze daadwerkelijk vanuit de stilte geboren worden, weg van alle mentale ruis van het hoofd. Vast verbonden met onze spirituele wortels in het ‘Zijn’, in de eeuwigheid, in het goddelijke of hoe we het ook willen noemen, gaan wij in onze bewuste aanwezigheid in het hier en nu door dit jaar om onze inzichten aan de wereld te schenken.

Harmonie is essentieel

En ook willen wij onze inzichten het liefst opeens uitstorten, we zullen altijd eerst gehoor aan het ritme moeten geven. Wat voor de een medicijn is, dat is voor een ander gif. Leer de taal van de ander, niets met het hoofd willen doordrammen, maar op de golven van het leven bewegen. Harmonie is essentieel voor onze samenleving, alleen in een harmonisch veld kunnen wij groeien en het nieuwe energieveld op ons fundament bouwen.

Wij mensen gebruiken onze heupen om ons te verheffen vanuit ons dierlijke bestaan in een bewust menselijke aanwezigheid. Wij kunnen alleen samenwerken als we dat vanuit onze intuïtie gaan doen.

Met ons hoofd gaat het niet lukken, daarvoor is dit helemaal niet geschapen. Vanuit ons hoofd komen alleen de fouten, tekortkomingen en missers van de anderen naar voren zodat een gezamenlijke ontwikkeling geblokkeerd wordt.

In stilte samenkomen en kijken wat ons geopenbaard gaat worden. De verbondenheid met onze spirituele wortels en het inzicht in onze kosmische herkomst willen in de wereld komen, de aarde. Ons fundament heeft nu licht nodig! Een nieuw jaar dat naar onze aanwezigheid roept en wij zullen daaraan in vol vertrouwen gehoor geven met als leidraad het aardse ritme en ons lichaam.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

5 thoughts on “Een betekenisvol 2018

 1. Hallo lieve Heidrun, prachtige leidraad voor 2018. Helder, inspirerend en tegelijk
  aansturend om daadwerkelijk bij jezelf te blijven, samen met onze grote vermogens
  aanwezend / verbonden te zijn.
  Ik ervaar het zo voor het eerst, dat de mens gevraagd wordt zo duidelijk zijn intuïtieve
  leiding gehoor te geven. Ik moet je zeggen, dat ik dat al een tijd doe en het erg prettig vind nu van jou bevestigt te zien.
  Hartelijke dank hiervoor.
  Ik wens jou een prachtig jaar toe. Liefs, Regina Den Haag

 2. Hallo Heidrun,
  Terwijl ik jou prachtige levens wandel voor ons allen zo op me in laat werken, schreef ik wat punten voor mezelf op, wat ik tijdens het lezen opviel, nl.

  De Boogschutter energie……
  Goed op letten…
  Intuïtie trouw blijven……
  Persoonlijk pad volgen………
  Er komen veel impulsen……
  Het volgen van onze Innerlijke stem….
  Voeding en ritme……
  Je eigen Ritualen volgen…..
  Mediteren….en briefjes gebruiken….
  Conclusie, wat komt er een geweldig jaar op ons af, een prachtige les om daar aan te mogen deelnemen,en ik kijk uit naar de bijeenkomst (bij jouw thuis bedoel ik hier mee) waar we in stilte dingen mogen aanschouwen, als we dan met onze Horoscoop bezig mogen zijn, hoe mooi krijg je dan inzichten.
  Heel veel dank voor dit inzichtelijk overzicht voor 2018.
  Greet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *