Dromen

pleiades_gendler.jpgWeet je nog wat je vannacht gedroomd hebt ?

Elke nacht maken wij een reis naar de dromenwereld. De één kan zich daarvan helemaal niets meer herinneren en is er van overtuigd dat hij helemaal niet gedroomd heeft.

En de ander onthoudt zijn droom en laat de ervaring in de volgende dag vloeien.

Of wij onze dromen onthouden of niet, onze nachtelijke reis brengt ons levensbelangrijk voedsel zonder welk wij geen dagen vol kunnen houden.

Induiken in een andere wereld

In het Hebreeuws betekent het woord slaap iets dubbels, iets dat zich herhaalt en iets dat zichzelf veranderd, de ene situatie en de andere. Slapen is dus een toestand waarin wij ons lichaam laten rusten, zich laten regenereren en tegelijkertijd zijn wij met ons bewustzijn in een andere wereld wat wij dan dromen noemen.

Als onze gedachten gaan oplossen zakken wij weg en dompelen ons onder in het nachtelijke water. Dan komen wij er aan de andere kant weer uit en ontwaken in onze droom. Hieraan kunnen wij actief helemaal niets doen, het gebeurt gewoon met ons.

Een deel van ons verlaten het aardse lichaam en vloeien in het vormloze, in ons onderbewustzijn, dat zich voor ons opent. Ervaringen, gevoelens, informatie die door de droom ontvangen worden zijn bedoeld om zich beter op de dag af te stemmen.

Krachtiger dan het zonlicht

Als een vanzelfsprekendheid gebruiken wij ons nachtelijke lichaam dat Hebreeuws met het woord ‘or’ aangeduid wordt dat ‘licht’ betekend. Dit licht is veel krachtiger dan het zonlicht, dat alleen maar als een verdunning hiervan gezien kan worden. Wij zijn dan ons eigenlijke wezen dat niet meer aan tijd en ruimte gebonden is en zich vrij en zonder belemmeringen door alles heen beweegt. Wij blijven in deze toestand altijd onszelf, ervaren ons als een ‘ik’ maar kunnen ons tegelijker tijd ook als ‘ik’ observeren. Wij beleven ons dus hier (als ik) en daar (als waarnemer van het ik), beleven dus beide situaties.

Daarvoor hoeven wij geen ander toestand voor op te geven, alles kan gewoon gelijktijdig. Zonder enige grenzen of structuren glijden wij makkelijk door het tijdloze heen, zweven door alle jaartallen en beleven alles direct, zonder enig filter.

Een droom kunnen wij niet in elkaar gaan bouwen. Een droom bouwt zich zelf.

De dromenwereld hoort net zo bij ons als deze wereld. Beide bewustzijnstoestanden zijn niet van elkaar gescheiden, het zijn allebei twee kanten van het Leven en horen bij elkaar. Als wij deze gaan scheiden maken wij ons ziek. Dan ontkennen wij onze eigenlijke bron, waarmee wij gedurende de nachtelijke reis de volledige verbinding met ons wezen aangaan.

Dromen zijn kosmisch voedsel

Dromen zijn kosmisch voedsel dat wij ontvangen. Ze zijn vergelijkbaar met de blauwdruk van de volgende dag, dus dat wat wij gedurende de dag in de structuur omzetten. De nacht komt overeen met de vrouwelijke kant, iets dat voor ons ego vormloos is. Ze draagt alle informatie in de vorm van een persoonlijke sleutel aan ons over.

Het ontcijferen van een droom kunnen wij alleen zelf doen. Wel kunnen wij hier en daar sleutelwoorden in een boek gaan opzoeken maar het volledige begrijpen daarvan is erg complex en alleen voor de persoon zelf toegankelijk. De vertaling wordt bij het vertellen of opschrijven daarvan vaak duidelijk.

Het morphogenetische veld

Omdat ons wezen behoefte heeft op aarde te werken laat het elke dag weer op nieuw zijn aardse deel in het lichaam terugvloeien en ontwaken wij met alle informatie voor de nieuwe dag hier op aarde.

De richting die een droom aangeeft kunnen wij niet meer veranderen. Wel kunnen wij een zuivere en mooie vorm scheppen, dit betekent dat wij gedurende de dag ons werk liefdevol doen maar de blauwdruk staat vast.

Dromen vergelijk ik graag met een rivier. Als ik slaap bevind ik mij in dit nachtelijke water dat mij gewoon meeneemt. Hier beleef ik verschillende verhalen, maak contact met bekende en nog onbekende wezens, maak reizen en communiceer telepathisch. Alle gevoelens en ervaring neem ik op in mij ziel.

Als ik klaar ben ontwaak ik weer hier in mijn lichaam en probeer mijn ervaringen aan land te trekken. Ik geef mij de tijd om alles rustig in mijn dagbewustzijn te laten vloeien. En terwijl dit gebeurt, wordt het een en ander voor mij al duidelijk.

Afhankelijk van ons eten

Ons aardse lichaam is onze tempel waarin wij elke dag weer opnieuw onze ziel mogen ontvangen. Hoe ziet je tempel eruit ? Geloof je dat een zuivere ziel zich in een vuile tempel kan ontplooien ? Hoe ga je met jouw lichaam om ?

Dromen zijn sterk afhankelijk van wat wij eten. Om helder te kunnen dromen hebben wij een schone lever nodig. Dit orgaan maakt het ons mogelijk om astraal reisen te kunnen. Is de lever overbelast, dan staat het lichaam ons dit niet toe, omdat het alle beschikbare energie nodig heeft voor zijn reinigingsproces.

Wij blijven dus naast ons lichaam zitten en vervelen ons. En als wij weg kunnen dan is dat niet veel verder dan het etherische veld van de aarde, waar wij meestal met onaangename verhalen terug komen. Deze dromen noemen wij dan nachtmerries. In de ochtend staan wij gebroken op, zonder voldoende kosmisch voedsel waardoor wij niet veel zin hebben die dag iets te gaan doen en sacherijnig zijn.

Hoe beter ons voedsel, hoe schoner het lichaam en hoe mooier ons contact in de nacht. Dat betekend dus dat wij geen vlees, vet eten, suiker, koffie, alcohol, nicotine, drugs en onnodige medicijnen tot ons nemen. En dit zeker niet vlak voor we naar bed gaan. Het lijkt een beetje saai, maar na een poosje kunnen wij al herkennen dat onze nachtelijke belevenissen veel meer te bieden hebben.

De tijd voor 12 uur ’s nachts telt dubbel. Dat houdt in dat zich ons lichaam in die uren beter kan reinigen en regenereren. Wij kunnen in deze periode van de nacht dingen makkelijker verwerken en er blijft dus meer energie over, waardoor wij zuiverder in de dromenwereld waarnemen.

Problemen met slapen

Problemen met slapen ondervinden wij ook als wij mentaal erg druk zijn. Onze computer (hoofd) loopt nog op volle toeren en is nog niet klaar met zijn denkprocessen. Het overstappen van het ene lichaam in het andere wordt daardoor geblokkeerd. Ontevredenheid helpt ons dan niet, in tegendeel, wij beginnen daardoor nog meer in ons bed te draaien en het lichaam wordt een zware last, een beperking die wij het liefst zouden willen doorbreken.

Het beste dat wij op zo’n moment kunnen doen is onszelf liefdevol toestemming geven om alles te mogen denken wat in ons opkomt. Pas als alle gedachten doordacht zijn of een plek hebben, kunnen wij de innerlijke rust hervatten en ontspannen.

TV kijken helpt niet

Trouwens, wij ontspannen niet als wij TV kijken, wij denken dit alleen maar. TV kijken is voor ons lichaam een buitengewoon inspannende, energievretende toestand en als wij daarna in slaap vallen komt dit door de lichamelijke uitputting en niet door een natuurlijke ontspanning.  Belangrijk om te weten is dat wij altijd in de dromenwereld mee nemen wat wij als laatste zien of waarmee wij als laatst bezig geweest zijn.

Activering

Wil je de deur naar de dromenwereld openen, zeg dan tegen jezelf vlak voor je in slaap valt dat je de droom wilt onthouden. Hoe opener je hiervoor bent hoe sneller dit gaat. En als je wakker wordt: geef jezelf even de tijd om weer helemaal in je lichaam te komen. Spring niet direct uit je bed, als de wekker gaat. Laat je lichaam rustig wakker worden en schrijf je droom op. Leer je eigen vertaalsleutel kennen en laat de energie van de droom je leiden.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *