Dromen

pleiades_gendler.jpg

Weet je nog wat je vannacht gedroomd hebt ?

Elke nacht maken wij een reis naar de dromenwereld. De een kan zich daarvan helemaal niets meer herinneren en is er van overtuigd dat hij helemaal niet gedroomd heeft.

En de ander onthoudt zijn droom en laat de ervaring in de volgende dag overvloeien.

Dromen is niet een vraag van zin in hebben maar een levensbelangrijk gegeven. Zonder dit nachtelijke ‘voedsel’ gaan wij na een paar dagen dood.

Induiken in een andere wereld

In het Hebreeuws betekent het woord slaap iets dubbels, iets dat zich herhaalt, een zichzelf veranderen, één situatie en een andere. Slapen is dus een toestand waarin wij ons lichaam laten rusten, laten regenereren en tegelijkertijd met ons bewustzijn een andere wereld induiken wat wij dan dromen noemen.

Ervaringen, gevoelens, informatie die door de droom ontvangen worden zijn bedoeld om zich beter op de dag af te stemmen.Als zich onze gedachten gaan oplossen zakken wij weg en dompelen ons onder in het nachtelijke water. Dan komen wij er aan de andere kant weer uit en ontwaken in onze droom. Hieraan kunnen wij helemaal niets doen, het gebeurd gewoon met ons.

Wij verlaten ons aardse lichaam en vloeien over in het vormloze, ons onderbewustzijn, dat zich voor ons opent. Geheel automatisch gebruiken wij ons nachtelijke lichaam dat vaak met het woord ‘or’ aangeduid wordt dat ‘licht’ betekend.

Krachtiger dan ons zonlicht

Dit licht is veel krachtiger dan ons zonlicht, dat alleen maar als een verdunning hiervan gezien kan worden. Wij bevinden ons dan in ons eigenlijke wezen dat niet meer aan tijd en ruimte gebonden is en zich vrij en zonder belemmeringen door alles heen bewegen kan. Wij blijven in deze toestand altijd onszelf, ervaren onszelf altijd als ‘ik en kunnen tegelijker tijd ook ons ‘ik’ observeren, dus hier en daar zijn, beide situaties beleven.

Daarvoor hoeven wij geen ander toestand voor op te geven, alles kan gewoon gelijktijdig. Zonder enige grenzen of structuren glijden wij makkelijk door het tijdloze heen, zweven door alle jaartallen heen en beleven alles direct, zonder enig filter.

Een droom kunnen wij niet in elkaar gaan bouwen. Een droom bouwt zich zelf.

De dromenwereld hoort net zo bij ons als deze wereld. Beide bewustzijnstoestanden zijn niet van elkaar gescheiden, het zijn allebei twee kanten van het Leven en horen absoluut bij elkaar. Als wij ze gaan scheiden maken wij ons zelf ziek. Dan ontkennen wij onze eigenlijke bron, waardoor wij ’s nachts de volledige verbinding met ons wezen aangaan.

Dromen zijn kosmisch voedsel

Dromen zijn kosmisch voedsel dat wij ontvangen en ze zijn vergelijkbaar met de blauwdruk van de volgende dag. Dus dat wat wij in het dagelijkse leven in de structuur zullen omzetten. De nacht komt overeen met de vrouwelijke kant die voor ons ego volledig vormloos is. Ze draagt alle informatie in de vorm van een persoonlijke sleutel aan ons over.

Het ontcijferen van een droom kunnen wij alleen zelf doen. Wel kunnen wij hier en daar sleutelwoorden in een boek gaan opzoeken maar het volledige begrijpen daarvan is erg complex en alleen voor de persoon zelf toegankelijk. Vaak komt de vertaling in ons op als wij iemand de droom gaan vertellen of hem gaan opschrijven.

Dromen zijn het morphogenetische veld

Center of V838.jpg
Stars

Omdat ons wezen behoefte heeft op aarde te werken laat het elke dag weer op nieuw zijn aardse deel in het lichaam terugvloeien en ontwaken wij met alle informatie voor de nieuwe dag hier op aarde.

Gedurende deze dag scheppen wij dan met ons dagbewustzijn de structuur met behulp van wat wij via de droom ontvangen hebben. Met wat zich in ons leven wil mani-festeren, voor de vulling van het Leven, voor het levende.

Aan de richting, die door een droom aangegeven wordt kunnen wij niet meer veel veranderen. Wel kunnen wij door ons aards bewustzijn een zuivere en mooie vorm scheppen, die op schoonheid is afgestemd. Dit betekent dat wij gedurende de dag ons werk liefdevol doen.

Het nachtelijke water

Dromen vergelijk ik graag met een rivier. Als ik slaap bevind ik mij in dit nachtelijke water dat mij gewoon meeneemt. Hier beleef ik verschillende verhalen, maak contact met bekende en nog onbekende wezens, maak reizen en communiceer telepathisch. Alle gevoelens en ervaring neem ik in mij ziel op. Als ik klaar ben ontwaak ik weer hier in mijn lichaam en probeer mijn ervaringen aan land te trekken.

Ik geef mij de tijd om alles rustig in mijn dagbewustzijn te laten vloeien. En terwijl dit gebeurt, wordt het een en ander voor mij al duidelijk.

Dromen zijn sterk afhankelijk van wat wij eten

Ons aardse lichaam is onze tempel waarin wij elke dag weer opnieuw onze ziel mogen ontvangen. Hoe ziet je tempel eruit ? Geloof je dat een zuivere ziel zich in een vuile tempel kan ontplooien ? Hoe ga je met jouw lichaam om ?

Dromen zijn sterk afhankelijk van wat wij eten. Om helder in en uit te vloeien hebben wij een schone lever nodig. Dit orgaan maakt het ons mogelijk om vanuit dit lichaam ons kosmische in te gaan. Is de lever overbelast, dan staat het lichaam dit niet toe omdat het alle beschikbare energie nodig heeft voor zijn reinigingsproces.

Wij blijven dus de meeste tijd naast ons lichaam zitten en vervelen ons. En als wij weg kunnen dan is dat niet veel verder dan het etherische veld van de aarde waar wij meestal afschuwelijke verhalen mee gaan maken en bang zijn. Deze dromen noemen wij dan nachtmerries. In de ochtend staan wij gebroken op, zonder voldoende kosmisch voedsel waardoor wij niet veel zin hebben die dag iets te gaan doen en sacherijnig zijn.

Hoe schoner het lichaam en hoe beter ons voedsel die dag, hoe beter ons contact in de nacht. Schoon is alles wat niet zwaar op de lever ligt. Dus geen vlees, vet eten, koffie, alcohol, nicotine, drugs en onnodige medicijnen. En dit zeker niet voor je naar bed gaat. Ik weet, het lijkt een beetje saai, maar na een poosje zul je herkennen dat de nachtelijke belevenis je veel meer geeft dan wat jij hebt opgegeven.

Problemen met slapen

Problemen met slapen ondervinden wij ook als wij mentaal erg druk zijn. Onze computer (hoofd) loopt nog op volle toeren en is nog niet klaar met zijn denkprocessen. Het overstappen van het ene lichaam in het andere wordt daardoor geblokkeerd. Ontevredenheid helpt ons dan niet, in tegendeel: wij beginnen nog meer in ons bed te draaien en het lichaam wordt een zware last, een beperking die wij het liefst zouden willen doorbreken.

Het beste dat wij op zo’n moment kunnen doen is onszelf liefdevol toestemming geven om alles te mogen doordenken wat we willen. Belemmer niet dit proces omdat je morgen vroeg eruit moet en je nog maar een paar uurtjes te slapen hebt. Pas als alle gedachten doordacht zijn kunnen wij de innerlijke rust hervatten en tot ontspannen komen.

TV kijken helpt niet

Trouwens, wij ontspannen niet als wij TV kijken, wij denken het alleen maar. TV kijken is voor ons lichaam een buitengewoon inspannende, energievretende toestand en als wij daarna in slaap vallen komt dit door de lichamelijke uitputting en niet door een natuurlijke ontspanning. Houd er alstublieft rekening mee dat je het laatste wat je ziet zult meenemen.

De tijd voor 12 uur ’s nachts telt dubbel. Dat houdt in dat zich ons lichaam in die uren beter kan reinigen en regenereren. Wij kunnen in deze periode van de nacht dingen makkelijker verwerken en er blijft dus meer energie over, waardoor wij zuiverder in de dromenwereld komen.

Dromen activeren

Wil je de deur naar de dromenwereld openen, zeg dan tegen jezelf vlak voor je in slaap valt dat je de droom wilt onthouden. Hoe opener je hiervoor bent hoe sneller dit gaat. En als je wakker wordt: geef jezelf even de tijd om weer helemaal in je lichaam te komen. Spring niet direct uit je bed, als de wekker gaat. Laat je lichaam rustig wakker worden en schrijf je droom op. Leer je eigen vertaalsleutel kennen en laat de energie van de droom je leiden.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *