De voltooiing van ons fundament in 2017

Het nieuwe jaar staat sterk onder de invloed van de Steenbok-energie. Nu gaat het voornamelijk om een goed en gedegen fundament in onszelf te leggen en dit tot voltooiing te brengen. De Steenbok-energie geeft ons de kracht om gevoelens en emoties dusdanig in toom te houden dat zij ons niet meer van ons pad afleiden of ons werk hinderen, zodat we een solide fundament in onszelf scheppen van waaruit we realistisch kunnen handelen.

20160705_133144

Vanuit deze basis scheppen wij een betrouwbare verbinding met onze gevoelens en zo geven we onszelf toestemming om deze te beleven, en wel op een nuchtere manier, zonder drama’s.

Op deze manier kunnen wij ze in alle rust bekijken en naar heel praktische gezichtspunten ordenen, want dat is de manier van de Steenbok.

Ons lichaam, onze persoonlijkheid, maar ook materiële dingen, staan dit jaar centraal. De omgeving en wat voor ons concreet gebeurt, is belangrijk.

Hier komt een shift en gaan wij van illusies en manipulaties over naar echte feiten en daden, alleen die gaan nu nog tellen.

Discipline om onszelf trouw te zijn

Wij gaan duidelijke grenzen stellen en die moeten worden aangehouden, hoe dan ook. Dit is geen tijd voor compromissen maar juist voor een harde aanpak en een strak doorzettingsvermogen. Wij moeten met onszelf in het reine komen over wat wij nu eigenlijk daadwerkelijk waarnemen en waarmee we bezig zijn. Eerlijk en oprecht naar onszelf kijken en in overeenstemming met onze persoonlijke waarneming handelen. Er wordt discipline gevraagd om trouw te zijn aan onszelf en taken af te maken, verantwoording te dragen voor ons doen en laten.

Niemand anders is aan onze huidige situatie schuldig dan wijzelf, en niemand anders kan deze veranderen, alleen wijzelf. Onze omgeving is een reflectie van stukjes van ons wezen, we projecteren delen van onszelf op de omgeving zoals een beamer op een groot scherm. De projectie kunnen wij niet voor de omstandigheden verantwoordelijk stellen, dat moeten we eerder bij onszelf, onze ingebouwde beamer gaan zoeken.

Zonder grenzen gaat het niet

Zonder grenzen gaat het niet, met een begrenzing geven wij ons veld aan, laten we onze vorm zien en de anderen weten tot waar wij reiken. Door aan de grens van iemand te komen, kunnen wij leren waar de onze ophoudt en die van de ander begint, tot waar wij mogen komen. Alleen op die manier kunnen we onszelf herkennen en kunnen we groeien.

Onze persoonlijkheid moet staan, ons wezen moet haar vorm tot een voltooiing brengen. En dat doen we niet door anderen te kopiëren of na te apen, ook niet door ons constant met anderen te vergelijken en regels op te volgen, maar alleen door onszelf trouw te zijn, trouw aan onze eigen waarneming, die wij als onze wet moeten gaan beschouwen, de enige stem die wij moeten volgen is die in onszelf. Wij dragen onze waarheid in ons en dat is het enige dat belangrijk is.

Sterk en solide, net een rots in de branding

Met Venus in Waterman zijn wij sterk geïnteresseerd in de gemeenschap, maar herkennen heel duidelijk dat we een dragend deel daarvan zijn, en dat we onze vorm sterk en solide moeten laten groeien als we als een rots in de branding willen staan. En dat wordt van ons verwacht: onze persoonlijkheid laten groeien tot een sterke rots, een grote vuurtoren om het licht ver te kunnen laten schijnen – ons licht, daar gaat het om.

Afwijkingen van deze koers zijn in het lichaam waarneembaar, dit reageert dan met kwalen rond de Steenbok-lichaamsdelen: de knie, de tanden, het skelet, gewrichten, de huid, de haren en onze nagels. Let een beetje op als hier problemen optreden. Ben je daadwerkelijk met jezelf? Of volg je teveel het spoor van de anderen? Als dat het geval is, kom dan heel simpel direct weer bij jezelf terug, en niet alleen je lichaam zal je daarvoor danken.

Alleen kunnen wij het niet redden

20160705_162704
Großprobstdorf (R)

Het nieuwe jaar vraagt om plichtsbesef en verantwoording, handelen in overeenstemming met ons inwonende wezen.

We hebben begrepen dat we het alleen niet kunnen redden, dat wij ons moeten verbinden en in groepen samen moeten werken.

Een jaar van nieuwe stichtingen, verenigingen, nieuwe samenstellingen die wij nog niet eens kennen en die zich nu op aarde zullen gaan manifesteren.

Als in een groot prisma is iedereen van ons een facet dat net zo belangrijk is als de andere, dus blijven we bij onze vorm en ordenen onze persoonlijkheid zo dat wij het licht in alle kleuren van het spectrum kunnen breken.

Het onderwerp van 2017 is: wat doe ik hier en wat voor diepgang zit in mij? Wat is mijn vorm? En deze zoektocht brengt ons op de weg naar binnen waardoor onze persoonlijkheid een transformatie zal ondergaan. Ook degenen die denken dit al achter zich te hebben gelaten komen weer met de transformatie in aanraking.

Wij allen worden dit jaar geestelijk nieuw geboren. Ons doen is niet meer afhankelijk van goedkeuring, maar van onze innerlijke stem.

Niets wordt vernietigd, alleen getransformeerd

Een jaar van loslaten van het erfgoed van onze ouders, patronen die storend werken worden opgeruimd, traditiegetrouw handelen wordt een vrijwillig meewerken. Niets wordt vernietigd, alleen getransformeerd, net als de bladeren die in de herfst op de grond vallen en voor voeding en beschutting van kleine diertjes zorgen.

Onafhankelijk werk krijgt onze voorkeur, en dat in een nieuw soort groepsverband, wat inhoudt dat wij iedereen in zijn waarde laten, ons op onszelf concentreren en dit uitdragen. We herkennen de andere en gebruiken zijn visie, zijn zienswijze om onze horizon te verbreden en niet om deze over te nemen. We blijven onze waarneming trouw en houden de focus op ons pad.

Saturnus op de Boogschutter-ascendant laat het nieuwe aan de horizon herkennen, maar om daar te komen worden discipline en concentratie gevraagd. Stap voor stap, ook met verschillende omwegen – niets zal ons hinderen vol vertrouwen ons pad te gaan. De hemel laat ons de weg zien en we zullen die ook onmiskenbaar waarnemen.

Mars samen met Neptunus staat eerder voor een verbinding met de kosmos dan als een doorslaggevende kracht op aarde. We mogen het ervaren, mogen het beleven en ons door de rivier van de tijd mee laten nemen, waarbij we inzicht in het grotere plan krijgen en ook kunnen herkennen wat voor een belangrijke schakel wij in het geheel zijn.

Veel nieuwe ervaringen wachten op ons

De innerlijke onrust en het constante verlangen naar nieuwe impulsen brengt ons dit jaar ontelbaar vele ervaringen waarbij wij ons alsmaar weer met discipline moeten uitbalanceren, waarna alweer nieuwe impulsen op ons wachten die wederom door onze persoonlijkheid uitgebalanceerd moeten worden enzovoort. Dit is het onderliggende patroon van 2017.

Jupiter in Weegschaal zorgt voor de absolute vrijheid van onze gedachten. We hebben hoge idealen en raken met gemak geïnspireerd, over nieuwe uiteinden van onze persoonlijke reikwijdte en over onze vorm. Jupiter wil graag in bewuste toestand in ons ontwaken. De leraar in ons wil gezien worden en de deur naar spirituele, geestelijke kennis wil geopend worden. Hier helpt Saturnus een handje mee, hij let erop dat we in moreel opzicht op het juiste pad blijven en bedachtzaam en bezonnen handelen. Het gaat daarbij niet om zelfbeperking maar om een zinvolle zelfbeheersing.

Natuurwezens verbinden zich met ons

20160509_143528

Naar de herfst toe, begin oktober 2017, ontvangen wij pas een beetje zicht op onze schitterende vorm die wij gedurende het jaar met licht en liefde gevoed hebben.

Dan begrijpen we dat alleen wij ons leven in handen hebben, en dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor wat zich in de omgeving voor onze ogen manifesteert – het zijn allemaal reflecties van onszelf.

We kunnen dat alleen zelf waarnemen, iedereen vanuit zijn eigen positie neemt zijn eigen manifestaties waar. En wij allen hebben gelijk met wat we zien. Er is alleen één waarheid, en dat is dat iedereen gelijk heeft met zijn waarneming.

Natuurwezens verbinden zich dit jaar heel sterk met de mensen, de aardekrachten trekken zich naar binnen en we moeten nu een stuk samen verder optrekken. Structuren zijn gevraagd maar let wel op: het plan komt vanuit de kosmos naar ons toe en niet vanuit ons hoofd, dat moet op zijn plek terugkeren. Het bouwmateriaal staat voor ons gereed en we kunnen er pas iets mee beginnen als we volledig tot onszelf zijn gekomen: als wij net als een rots in de branding voor onszelf staan, om onszelf bekommeren, voor onszelf zorgen en onszelf beschermen.

Met aarden houden wij ons schoon

Alle afleiding hebben we de rug toegekeerd. We nemen deze wel waar, maar reageren er niet meer op. We zijn niet meer verdrietig over wat ons overkomt, blijven niet meer in zelfmedelijden hangen en piekeren ook niet meer over dingen en geven daarmee geen kostbare energie meer weg!

Aarden is belangrijk, met aarden houden wij ons schoon. We maken contact met hele concrete dingen waarmee wij bezig zijn, voelen wat wij met onze handen aanraken, ruiken, horen, proeven wat wij eten, en zien waar onze blik op valt. Dit is een hele directe waarneming waardoor we alles rustig doen. Het is een verbinding met al onze lichamen op hetzelfde moment, en een uitwisseling tussen ons en de wereld om ons heen. En dat wordt van ons nu gevraagd: de voltooiing van ons fundament.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

9 thoughts on “De voltooiing van ons fundament in 2017

 1. Bedankt, Heidrun! Ik ben de afgelopen 2 weken alvast enorm geconfronteerd geweest met trouw zijn aan mezelf. En nu ook met praktische problemen die om transformatie vragen! Wonderlijk! Liefs!

  1. Trouw zijn aan onszelf is een van de aller belangrijkste dingen, die wij nu ook daadwerkelijk toepassen, het kan en mag ook niet meer anders. Dit wordt een fantastische reis en ik wens je heel veel kracht en licht op je pad! 🙂

 2. Wat een mooie artikel, al mijn activiteiten van dit moment schrijf ik naar jou inspirerende verhaal toe hoor, dank hiervoor! Het is zo ontzettend boeiend weergegeven, wanneer je begint te lezen kan je niet meer ophouden , er gebeurt gewoon iets met je bewustzijn, en dan ga je de hoofdzaken toepassen in je leven, niet van ach ik doe het wel een keer nee nu gaan we er echt voor. Punt uit.
  Greet

 3. Prachtige tekst Heidrun, dank je wel!
  Ben blij te horen dat die oude rakker Saturnus ons gaat helpen het komende jaar. Broodnodig in turbulente tijden.
  Kun je hier geen lezing met veel ruimte voor dialoog van maken? Dit zouden meer mensen moeten horen!
  Hartelijke groetjes en liefs,
  Anneke

  1. Ja, hij helpt gelukkig mee! Een lezing met veel ruimte voor dialoog zou ik heel graag willen doen. Mocht je zin hebben om iets te organiseren hoor ik dat graag 😉

 4. Goedemorgen Heidrun, wat een krachtige en prachtige artikel. Ik herken veel van je woorden en beschrijvingen. Het geeft me moed nog meer me zelf te volgen en te vinden.
  Want ik heb huidproblemen, misschien heb je hierop nog een sterke tip voor mij,
  Het betreft trouwens alleen mijn hoofd.
  Ik ben ook aangekomen bij het gevoel en uitspraak , punt , uit. Geeft veel kracht om zo achter jezelf te staan.
  Bedankt voor je inspiratie en ondersteuning. Lieve groet, Regina

  1. Dank je wel voor je bericht. Wat je misschien zou kunnen proberen bij huidproblemen op het hoofd is een eigeel erin masseren en dan met een doek 20 min warm houden en weer goed uitspoelen.
   Onze haren zijn de spirituele antennen en de huid op ons hoofd heeft met de grenzen naar de kosmos te maken. Jij zou of de grenzen duidelijker moeten trekken of juist meer openen, hangt een beetje ervan af waar je op moment in je leven sta.
   Ik denk aan je en stuur je heel veel licht 🙂

   1. Heel hartelijk bedankt Heidrun, nu pas zie ik jou reactie.
    Ik zou het eigeel uitproberen.

    Of ik de grenzen moet openen of juist meer duidelijker trekken, moet ik me even invoelen.

    Ik wens je een fijne dag , dikke knuffel. Regina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *