De vlucht van de valk

Aan het begin van elke nieuwe cyclus kijk ik meestal welke richting de energie zal nemen en wat ons te wachten staat. Met behulp van de astrologie en de uitwisseling met Moeder Aarde is dit goed te doen. Toch is het deze keer anders en ik voel gewoon dat het vanaf nu anders zal gaan. De dorst naar kennis is gelest en het vertrouwen in de eigen waarneming is groot genoeg. Alles staat ter beschikking als het nodig is en ons telepathisch vermogen is behoorlijk toegenomen.

falcon

Ik voel mij sterk verbonden met vogels, het meest met de valk. Hij is bijzonder snel en bewegelijk, ziet scherp vanaf een hoge afstand en kan zijn vlucht gewoon ‘aanhouden’ om iets te observeren.

Het liefst kijk ik naar de vogels, als ze gebruik maken van de thermiek waarbij ze zich volledig geruisloos door de warme lucht naar boven laten dragen.

Ik kan ze zo wel eeuwig bekijken en er ontzettend van genieten. Zoals zij gedragen worden, zo worden ook wij gedragen; altijd als wij van de warme liefdesenergie in ons gebruik maken. En van daar boven heeft men toch een schitterend uitzicht !

Deze liefdeskracht, deze goddelijke ademtocht wil ik onder mijn vleugels voelen en daarom spreid ik ze vol vertrouwen helemaal uit en laat mij glijden, leiden. Ik verlaat mijn drukke bestaan, mijn gevoel om dingen te bedenken en plannen te maken.

En opeens verandert mijn positie en mijn instelling. Er komt een onbeschrijfelijke, innerlijke rust in mij, een innerlijke vrede en dat ontroert mij. Ik denk niet aan alles wat mij nog te wachten staat en geniet alleen maar van dit moment, deze vlucht, dat is het aller belangrijkste.

Iedereen heeft vanuit zijn positie gezien gelijk

Er zijn zo ontelbaar veel posities van kijken naar dingen en elke keer klopt de waarneming van de kijker. Iedereen heeft vanuit zijn hoek gezien gelijk. Is het niet fantastisch als wij dat zo kunnen zien? Als wij de instellingen van andere mensen kunnen herkennen en zij de onze? Is dat niet de ware geestelijke bevruchting die wij onderling nodig hebben om ons verder te ontwikkelen ?

Vanaf dit bewustzijn begint de logica te verdwijnen; wel vinden wij het logisch dat iedereen zijn eigen waarheid heeft, maar tegelijkertijd volledig onlogisch dat wij dit alles niet meer kunnen kaderen. Soms doet het gewoon even pijn om toe te geven dat het hoofd te klein is om alles te kunnen bevatten.

Wij kunnen alleen nog maar met onze intuïtie verder

In dit hogere bewustzijnsniveau kunnen wij alleen nog maar met onze intuïtie verder. Hoe sneller wij dit beseffen, hoe beter voor onze ontwikkeling. Intuïtie is de taal van ons hart, van ons goddelijke wezen, de taal van ons Hoger Zelf. En natuurlijk kunnen wij hierop vertrouwen wij vertrouwen immers op ons innerlijke goddelijke wezen, op onszelf. Hier is geen oordeel meer, alleen liefde, licht en eindeloze vrijheid.

Valk

In dit gebied zweef ik net als een valk in de lucht, niet wetend waar de goddelijke energie mij heen zal dragen. Wakker en alert neem ik waar wat mij geopenbaard word.

En ik weet precies waar en wanneer ik naar beneden moet; dat laat men mij zien en op het moment van waarnemen is gelijktijdig ook dit weten aanwezig. Ik hoef mij helemaal geen zorgen te maken en kan van het leven genieten, dat is de bedoeling ook.

De geestelijke voeding komt gedurende ons handelen

Ons leven wordt opgebouwd door onze handelingen, ons doen, door de stappen die wij zelf zetten. Hoe langer wij wachten en iets van tevoren helemaal nauwkeurig en precies bedenken, hoe minder wij tot actie overgaan. De geestelijke voeding komt gedurende ons doen, ons handelen, niet gedurende ons overleggen; daar komt alleen de geestflits, de vonk.

Als wij nadenken zetten wij het frame uit, leggen het spoor, maar de vulling, de trein komt pas gedurende ons daadwerkelijke doen. Als wij niet tot handelen overgaan en alleen maar wachten en overleggen, zal er niets gebeuren, er zal zich niets in ons leven veranderen.

Als wij niet opstaan en lopen, zullen wij nooit te weten komen wat er na de volgende bocht op ons pad zal liggen. Daarom is het zo belangrijk om gewoon ergens te beginnen en dat ergens ligt meestal voor onze neus. Wij struikelen er bijna overheen maar omdat wij de samenhang vaak niet herkennen, niet verder kunnen zien, laten wij dat jammer genoeg liggen.

Begin nu!

Vertrouw het leven en wees ervan verzekert dat alleen maar dat op je pad komt wat voor jou is en wat je verder brengt. Je zult nooit achteruit kunnen lopen ! Begin nu met wat je ziet dat gedaan wil worden en vlieg, laat je door de warme liefdeskracht dragen, dan pas word het volgende station aan jou geopenbaard.

Heb vertrouwen in je eigen waarneming, heb moed en spreid je vleugels en neem aan deze schitterende vlucht deel. Wij moeten vanaf nu met onze intuïtie verder, anders is er geen ontwikkeling meer.

In deze samenhang wil ik een lezing van Ian Xel Lungold onder de aandacht brengen. Hij is niet meer onder ons maar zijn woorden bereiken nog altijd direct het hart.
Click hier: The Mayan Calendar comes North – 

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *