Planeetkrachten – van Mercurius naar Uranus

Planeten zijn deelpersoonlijkheden ofwel drijfveren in ons. Voor een beter begrip van deze krachten gebruik ik graag het voorbeeld van een trui breien.

Mercurius

Stel je voor: je wilt een trui breien. Dan ga je eerst bedenken wat voor een trui dat zal zijn, welke kleur, welk model, welk soort wol enzovoorts.
Je maakt geestelijk een ontwerp dat je daarna op papier overneemt.

De kracht waarmee je op dat moment werkt is het trillingsveld van Mercurius. En de manier waarop je dit proces vormgeeft is het teken waarin jouw Mercurius in de geboortehoroscoop staat.

Venus en Mars

Vervolgens begin je met breien. Dit doe je met jouw Venus en Mars, zoals hierboven al aangegeven is op de manier van het teken waarin deze planeten in je geboortehoroscoop staan. Ben je al harmonisch afgestemd op jouw Venus en Mars, dan gaat het breien bijna vanzelf. Ondervind je nog problemen met een van deze beide krachten, dan loopt het werk niet echt soepel en struikel je vaker.

Jupiter

En zo werk je aan jouw trui: een rij heen en een weer terug enzovoorts en leer ook weer iets nieuws.

Gedurende het werk gaan de gedachten dan ook vaker op reis. En soms verschijnt opeens een antwoord op een vraag.

Of je aandacht wordt spontaan naar iets getrokken, waardoor je grotere samenhangen kan herkennen. De kracht die in jou op zo’n moment bezig is, komt van de innerlijke grote leermeester Jupiter.

Saturnus

Af en toe moet je wel kijken of het breiwerk nog overeenkomt met jouw patroon, en of alles precies zo loopt als het zou moeten. Dit is de kracht van jouw Saturnus. Deze zorgt ervoor dat alles precies volgens plan verloopt. Dat al ons werk en onze handelingen in overeenstemming zijn met het grote plan. Als dat niet het geval is, komen er noodzakelijke correcties aan te pas, die wij als behoorlijk beperkend ervaren. Stel je hebt ergens iets teveel gebreid, te breed of te lang. Dan moet je daar nu achteraan en dit zou kunnen betekenen dat je een stuk weer moet lostornen en opnieuw moet breien.

Chiron

En na al het moeizame werk dat je gedaan hebt komt eindelijk je trui af. Dit is een heel bijzonder moment. De eindbestemming is bereikt en het energieveld, in dit geval de trui, mag gebruikt worden. Nu wisselen wij behoorlijk de manier van werken. Ook wisselen wij van de binnenplaneten naar de buitenplaneten. De brug die wij daarvoor over moeten, dus de ommekeer die wij nu maken, omschrijft het krachtveld van Chiron.

Wij nemen de trui in onze handen en trekken hem aan. Daarbij moeten wij hem over ons hoofd trekken. Dat gaat in ons dagelijks leven wel vlot en vlug, maar in onze bewustzijnsontwikkeling duurt dit proces langer. Als wij iets over ons hoofd moeten trekken betekent dat wij op dat moment niets kunnen zien, dat wij een kort moment in donkerte verkeren.
Daaraan moeten wij ons overgeven en gewoon verder trekken zodat de trui eroverheen komt. En precies op dat moment komen wij in aanraking met een diepe angst, onze doodsangst, en een gevoel van diepe afschuwelijke eenzaamheid wordt aangeraakt.

Chiron heeft alles te maken met het overwinnen daarvan.

Gedurende het aantrekken van de trui, dus het in gebruik nemen van ons energieveld, zijn wij al vaak overleden, en dan beslist niet op een leuke manier.

Dus zodra wij ons werk, de trui, willen gebruiken passeren wij automatisch dit pad. Er is geen ander pad om weer volledige aansluiting aan ons genezingsvermogen te vinden. Maar wij moeten het wel rustig gaan bewandelen, willen wij onze fragiele ziel niet beschadigen.

Het is volledig normaal dat wij hierbij in de problemen met ons hoofd komen. Dat wil namelijk zo snel mogelijk hier doorheen, en het liefst vanuit een soort vogelperspectief.

Niet zelf het pad gaan lopen, niet al die pijnvolle deuren langs moeten om ze te openen. Gewoon leuk het overzicht houden: wel erover vertellen, maar het niet willen doorvoelen. Maar zo komen wij er beslist niet verder.

Wij moeten daadwerkelijk stap voor stap over dit onoverzichtelijke, kronkelende pad heen. Dan pas komen wij door ons gevoel in aanraking met alles wat nu genezen dient te worden. En pas als wij genezen, geheeld zijn, kunnen wij het volledige potentiaal van deze genezingskracht gaan gebruiken. Dan worden wij ermee één, zoals wij ook één zijn geworden met de trui doordat wij hem aangetrokken hebben. Zonder vertrouwen in een hogere leiding lukt ons dit niet. Kracht en moed alleen zijn op dit gebied niet voldoende.

Uranus

Zijn wij erdoorheen, dan laten wij onze trui, ons Zelf zien. Dus ons geschapen energieveld, al onze gaven, krachten, mogelijkheden, talenten, onze persoonlijkheid en eigen aard, gewoon onze individualiteit. Onze deelpersoonlijkheden, de planetentrillingen van de binnenplaneten zijn naar een bepaald kosmische patroon van onszelf in elkaar gebreid, en deze gaan wij nu gebruiken. En op dat moment staan wij in directe verbinding met onze kracht van Uranus. Wij zijn klaar met ons persoonlijk werk, en voorbereid op het grote werk dat wij met z’n allen zullen doen.

Als je op dit punt in je ontwikkeling bent aangekomen, kun je de persoonlijke vrijheid en je individualiteit niet meer loslaten. Het hoort bij de ontwikkeling van de mensheid deze toestand nu langzaamaan te bereiken. Alles is zo uitgestippeld dat wij met z’n allen over de ‘Chironbrug’ heen kunnen om bij de kracht van Uranus te komen.

Uranus is het individu in de gemeenschap, en als wij onze Uranuspositie ingenomen hebben (ons met onze trui laten zien) werken wij mee aan het eenheidsbewustzijn van de mensheid.

Wij gebruiken onze gaven en talenten om als mede-scheppers op aarde te werken en staan in lijn met de schepping, de grote stroom van het leven.

Vanuit deze positie herkennen wij direct of iemand met zijn trui al klaar is en hem draagt of dat hij er nog mee bezig is. Wij herkennen de onzen, en verbroederen ons met hen om daardoor de anderen beter van dienst te kunnen zijn.

Er ontstaat een nieuwe samenwerking en een nieuwe samenleving die op het Uranusprincipe gefundeerd is: vrijheid, gelijkheid en broederschap.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *