Hou van jezelf

Het Waterman tijdperk kenmerkt zich door mensen die als een vuurtoren in de branding gaan staan en onverschrokken hun licht in de wereld laten schijnen.

Als een individu in de gemeenschap zullen wij oprecht gaan staan en desnoods onze zielenramen dicht doen!

Veel te vaak zetten wij vanuit schuldgevoelens alles open. En dit is een absoluut verkeerde interpretatie van naastenliefde.

Wij zullen onze naasten net zo lief hebben, als onszelf. Hoeveel hou je van jezelf ?

Wij hebben geleerd deze zin om te draaien en eerst van de andere te houden, alvorens wij naar onszelf kijken. Houden van anderen geven wij dan meestal zo vorm dat wij alles voor hen gaan doen. Ook wanneer wij veel te moe zijn en daar eigenlijk helemaal geen zin in hebben, wij trekken geen grenzen.

Nee zeggen

Maar dit maakt nog niet dat wij ook van onszelf gaan houden. Meestal is het tegenovergestelde het geval. Innerlijk maken wij hun verantwoordelijk voor ons onvermogen om ‘nee’ te zeggen. Een onvermogen dat op angst is gebaseerd en ons in onze ontwikkeling niet bevordert. Als kind heeft men ons met deze angst bekendgemaakt en wij voeden deze door onze onwetendheid verder.

Wat is er verkeerd aan om ‘nee’ te zeggen ? Nee zeggen betekent grenzen aangeven en dat is van levensbelang. Stel je eens voor, als ons immuunsysteem dit niet zou doen, dan waren wij altijd ziek en vaak niet levensvatbaar. Nee zeggen, als het oprecht bedoeld is en niet vanuit een wraakgevoel of vluchtgedrag komt, geeft de ander de mogelijkheid om zelf te leren, zelf te ontdekken.

Hulp heeft vele gezichten

Wij mogen niemand zijn leerproces ontnemen alleen maar omdat wij hem niet kunnen zien lijden. Dat heeft niets met naastenliefde te maken maar alles met egoïsme ! Hulp heeft vele gezichten en kan ook in niets doen of nee zeggen bestaan. Eerlijk en oprecht zijn behoort tot de belangrijkste eigenschappen in onze ontwikkeling!

Zelfliefde hebben de meeste van ons niet van huis uit mee gekregen.

Wij leerden van onze ouders dat wij goed moesten zijn en goed moesten doen, alsof wij van begin af aan slecht waren en nu door ons best te doen pas goed kunnen worden.

Deze gedachte liet vroeger de kloosters opbloeien en hoort tot de grootste denkfouten die wij in het leven kunnen maken.

Verticale ontwikkeling

Niemand, geen één mens is van begin af aan slecht. Wij zijn allen in ons binnenste Licht en Liefde; daar komen wij vandaan en daar zullen wij tenslotte ook weer naar terugkeren. Wij zijn kinderen van het eeuwige universum, geschapen in een kosmisch Licht- en Liefdesfeest. Wij hebben ons leven als een cadeau ontvangen en mogen daaraan deelnemen. Is deze gedachte nog niet genoeg om van onszelf te houden ?

Wij zijn hier om ons innerlijke wezen uit te breiden, om het te ontvouwen en op die manier het nieuwe bewustzijn, het lichtnet op aarde mee te helpen. En dat doen wij niet in een lineaire ontwikkeling op het tijdvlak, zoals wij dat geleerd hebben: hoe ouder hoe wijzer. Wij doen dat alleen maar in onze verticale ontwikkeling op de spiralen van creatie zonder persoonlijke agenda.

Ik ben

Wij kunnen het ritme van spiralen voelen. Bijvoorbeeld dat wij om de drie jaar iets nieuws willen doen, om de zeven jaar van richting (binnen naar buiten en andersom) te veranderen en eventueel de behoefde om te verhuizen, om de tien jaar een groot transformatieproces ingaan enz. Verbind je met je wezen.

Probeer eens het volgende:

Ga gemoedelijk ergens zitten en adem rustig door.

Laat door je hoofd alleen maar de woorden
‘Ik ben’
gaan, verder niets.

Alleen maar deze beide woorden, heel rustig en alsmaar weer, net een maantram.

Voel je innerlijk licht en weet dat je altijd daarmee verbonden bent.

Doe deze oefening elke dag tot het vanzelfsprekend voor je is dat jij in God (je Hoger Zelf) woont en hij in jou!

Hou van jezelf

Hou van jezelf, zoals je nu bent en hou van wat je doet. Vertrouw het leven en geniet wat het je leert. Sta volledig achter jezelf en doe je zielenramen desnoods dicht. Verbied jezelf je te bekritiseren. Je hebt geen ‘opbouwende’ kritiek nodig, van niemand. Opbouwende kritiek bestaat niet. Kritiek is altijd negatief en helpt je nooit. Alsof je zelf niet weet wat misliep.

Als een kind van de fiets valt en de moeder tegen het kind zegt: “Kon je niet oppassen, kijk nou wat je gedaan hebt”, wat leert dit kind dan? Niets! Het heeft al genoeg van zijn schrik en de pijn geleerd.

Je leert het meest van mensen die zelf door het leerproces heen zijn gegaan en die de jouwe herkennen. Hun gaan niet op je pijnpunt staan, maar ontmoeten je met begrip en vrijruimte.

Vertrouw jezelf en blijf jezelf trouw, luister naar je intuïtie. Intuïtie is altijd rustig en wetend. Wees ervan verzekerd dat alles wat je nodig hebt op je pad komt. Je krijgt niets wat je niet aankunt en er wordt je niets onthouden van wat je laat groeien.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

2 thoughts on “Hou van jezelf

  1. Wat mooi Heidrun, dank je wel voor het delen.
    Ik dacht trouwens dat je naar Duitsland ging verhuizen en ben aangenaam verrast dat je toch nog gewoon in ons mooie Nederland bent. Ik zie je als een verrijking van ons volkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *