De magische Schorpioen

Slea headIn de diepte van onze ziel, waar helder water het licht reflecteert, daar woont de Schorpioen.

Hartstochtelijk gedreven en meevoelend duikt hij tot in de donkerste hoeken om ook daar het licht te brengen.

Bij dit teken hoort de transformatie:
de dood in elke opzicht, mystiek, spiritualiteit, magie, levensenergie, seksualiteit en healing.

Zoals kreeft en vissen hoort de Schorpioen bij het element Water dat onze gevoelens, stemmingen, wensen, verlangens, hartstochten, onze dromen en fantasieën, kortom alles wat betrekking heeft op onze ziel, weergeeft.

Wij beschikken door dit element over een uitstekend aanpassingsvermogen en communiceren doormiddel van beelden en dromen met elkaar. Onderling zijn wij door ons aardse lichaam van elkaar gescheiden maar met ons zielenlichaam staan wij daarentegen in constante verbinding met elkaar.

De watertekens bewegen in deze verbondenheid en kunnen door hun ‘vloeibare’  toestand alle vormen van een ziel aannemen en dat doen ze ook voortdurend.
Het oogmerk van de kreeft is op de vloeibare toestand gericht en op hetgeen dat vloeibaar worden wil, dus wat in de ziel wil binnendringen.
Vissen zijn met hun onvoorwaardelijke toewijding aan het vloeien constant aan het ontdekken waar grenzen moeten komen.

Taak van de Schorpioen

En taak van de Schorpioen is het zielenwater helder te houden zodat het licht overal opgenomen kan worden.

Voor deze taak staat de Schorpioen buitengewoon gereedschap tot zijn beschikking. Hij bezit een ingebouwde sonar waarmee hij in de diepte kan duiken en al het donkere en ondoorzichtige in de ziel van iemand feilloos kan opspeuren.

Met zijn hypnotische ogen en een sterk magische, charismatische uitstraling houdt de Schorpioen de ziel van de ander vast en verbindt zich automatisch met de nog te transformeren delen daarvan. Hierop heeft hij geen grote invloed, het gebeurt gewoon.

Aan hem nu of hij licht brengt en het positieve laat zien of de donkere toestand vasthoudt en met het negatieve meehuilt.

De diepe kijk in een ander blijft interessant en de verleiding is dan ook groot om daarin te blijven hangen. Deze gebieden kunnen behoorlijk gevaarlijk worden, vandaar dat de Schorpioen met een giftige stekel uitgerust is om als nodig zich zelf te kunnen verdedigen. En dit doet hij alleen als hij in gevaar is en voelt dat men hem niet vertrouwt. Hij weet als geen ander wanneer dat het geval is; tenslotte is hij het diepst met de nog donkere kant van iemand verbonden.

Algemene eigenschappen

IrlandDe Schorpioen is een hartstochtelijk wezen, krachtig, meevoelend en moedig.

Hij bezit opvallende ogen en een doordringende blik waarmee hij scherp waarneemt.

Strategisch vermogen, suggestie, verleiding horen bij de Schorpioen net als een immens uithoudings-vermogen, vastberadenheid, intens gedrag, wilskracht, discretie, betrouwbaarheid en stemmingswisselingen.

De schorpioen voelt als iemand zijn interesse in hem verliest maar kan dat niet altijd verwoorden, vandaar dat zijn reactie soms heel fel en stekend kan zijn.

Hij is niet geïnteresseerd in simpele en onbelangrijke dingen of gesprekken, hij wil de essentie kunnen bevatten en gaat daarom altijd tot de wortel van alles, wat hem soms erg lastig en onpijlbar maakt.

Analoog het lichaam

Analoog in het lichaam komt dit teken met onze geslachtsdelen en de dikke darm overeen.

Hier gaat het om het loslaten van overbodige voedselresten en de verbinding met de kosmische levensenergie doormiddel van seksualiteit. En dit zijn ook de beide kernbegrippen van de Schorpioen: loslaten en seksualiteit.

De transformatie

Gezien de Schorpioen met de ziel direct in verbinding staat en daar onmiddellijk de donkere plekken aanwijst beschikt hij ook over sterke scharen om deze goed vast te kunnen houden. Hier moet de transformatie plaatsvinden en dat komt overeen met een chirurgisch ingreep in de ziel, dus goed vasthouden, verdoven is hier essentieel.

Green Man

Maar net zo belangrijk als de ingreep zelf, is dat de chirurg ons daarna weer de wereld in laat gaan, wat voor de Schorpioen het loslaten betekent.

De levensenergie, de seksuele energie (kundalini energie), laat het licht in ons schijnen en dat is de werk- en woonplek van de Schorpioen.

Met deze kracht verbonden kan hij altijd onbevreesd in de donkerte duiken om daar de transformatie te voltrekken.

Dit doet hij door de somberheid, angst en negativiteit te lokaliseren, vast te houden en door positieve suggesties, liefde en vertrouwen weer voor het licht te openen. En dan de ander weer los te laten opdat het goddelijke verder zijn werk kan verrichten.

Dit proces lijkt op een soort doodgaan en weer opstaan, net als de Phoenix uit de as herrijst.

De nog onbewuste Schorpioen

De nog onbewuste Schorpioen is met zijn magische uitstraling dusdanig ingenomen dat hij mensen manipuleert tot deze hem vrijwillig en graag volgen. Hij verheerlijkt zichzelf, net als een sekteleider en mocht de aandacht afnemen, dan beïnvloed hij de ander en gaat zelfs zo ver dat hij zich ziek maakt om weer de gewenste aandacht te verkrijgen.

Jaloezie en wraakgevoelens leven hier nog sterk op en manipulatie hoort bij het dagelijkse leven van de nog onbewuste Schorpioen.

De bewuste Schorpioen

De bewuste Schorpioen heeft zijn eigen donkere kanten getransformeerd en de dood overwonnen. Hij is gestorven voordat hij deze wereld verlaat en aan de hand van deze transformatie is hij in een adelaar overgegaan die van bovenaf ziet wat er gedaan moet worden.

Dit is het enige sterrenbeeld dat in een andere teken transformeren kan. Hij kent zijn krachten en de uitwerking daarvan, en staat in directe verbinding met zijn Hoger Zelf om de mensheid te helen en met zijn suggestieve kracht als een bron van jeugd te fungeren.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

One thought on “De magische Schorpioen

  1. Hallo Heidrun,

    Mooi artikel over een onderwerp waar je niet zo veel over leest. Ik heb mijzelf ook behoorlijk verdiept in veel onderzoek gedaan naar de slangendrager. Hoop daarover eens een keer met je uit te wisselen.

    Hartelijke groet,
    Hans Planje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *