Waarheid en illusie

illusion_Spinning

Het nieuwe ritme is begonnen. Ons staat nu een enorme kracht ter beschikking. Een kracht waarmee wij kunnen leren ons in het nieuwe veld te bewegen. Deze energie is gereed en wij mogen ermee werken.

Wij geleiden het nieuwe tijdperk op een buitengewoon opwindende manier in. En wij zijn de enigen die dit proces, deze schitterende dans tegen kunnen houden, door de illusie verder als waarheid te gaan zien.

Op dit moment neem ik twee verschillende richtingen waar en dat is soms zo duidelijk dat ik niet meer weet wat wat is. Wat gisteren nog volledig logisch was is vandaag zo ver weg alsof het er nooit was.

Gevoelens die ik gisteren nog beleefd heb bestaan vandaag niet meer. Mijn hoofd kan amper nog aan iets refereren en hoe meer ik dit probeer des te meer ik verstrikt raak en ongelukkiger word.

Twijfel niet !

Terwijl ik al jaren met intuïtie bezig ben moet ik toegeven dat de tegenkrachten wel enorm zijn. De twijfel komt soms wel op en laat een mentale tornado ontstaan waarna alles verwoest is.

Gevoelens van onbelangrijk en klein zijn, onnodig zijn, gefaald hebben, alleen zijn en onbegrepen worden komen op en tenslotte ontwikkelt zich een woede op de mensheid die zich uitbreidt tot in een donkere afgrond.

Conclusie van mijn hoofd is: goed vasthouden aan de oever en geen stap meer verder zetten en zeker niet in het onbekende water gaan duiken, hoe aanlokkelijk dit ook is.

Dit alles zijn naweeën van het oude tijdperk en deze hebben überhaupt niets meer met de realiteit, het NU te maken.

Wat is waarheid ?

Mijn persoonlijke waarneming is mijn waarheid. Ze heeft geen argumentatie of uitleg of verdediging nodig. Mijn waarheid is mijn zicht op bijvoorbeeld een voorwerp in het midden, vanuit mijn persoonlijke positie gezien. Vervolgens heeft iedereen zijn eigen waarheid terwijl wij allen naar het zelfde voorwerp kijken. Dat is juist en dat is goed zo. Waarheid wordt door onderling respect gedragen en verleent iedereen mentale vrijheid zonder enig oordeel.

Waar sta jij ?

Met degenen die naast ons of in de beurt van ons staan hebben wij een soortgelijke positie van waarneming. Onze communicatie is aangenaam en inspirerend.

Met degenen die tegenover ons staan word de communicatie moeilijker en uitdagender omdat wij naar twee verschillende kanten van hetzelfde voorwerp kijken. Zonder respect en zonder vooroordeel is hier geen communicatie mogelijk.

Door de onderlinge uitwisseling kunnen wij onze inzichten buitengewoon vergroten. Wij moeten alleen begrijpen wie waar staat. En wij hoeven helemaal niet te overleggen of wij iets van de ander zijn waarheid goed vinden of niet. Het wijst zich helemaal van zelf, het inspireert of het stoot af. Beiden goed, beiden hun plek.

Ben je dankbaar ?

Om de kracht van deze tijd te kunnen gebruiken moet je jouw eigen, persoonlijke positie bepalen. Stel dat het voorwerp in het midden het leven is, waar sta jij dan ten opzichte van het leven ?
Waar sta je ten opzichten van jouw eigen leven ?
In welke richting kijk je ?
Ben je gelukkig ?
Klopt wat je waarneemt met dat wat je binnenin voelt ?
Hoe ziet je plek eruit ? Wie in je buurt kijkt vanuit een soortgelijke positie als jij zelf ?
Met wie wissel je uit over je waarneming ?

Alles wat je in het midden waarneemt is een reflectie van jezelf. Het leven is een grote reflector van dat wat jij over je leven denkt, van jouw mening over hoe het leven is en eruit moet gaan zien. Dat is wat jij beleeft. En als nu niet het gevoel van grote dankbaarheid in je opkomt dan zit je nog in een illusie vast.

Wat is illusie ?

Illusie is dat wij alles met ons hoofd zelf kunnen of moeten bedenken. Dat wij alleen zijn, geïsoleerd van de andere mensen. Dat wij de controle hebben en alles bepalen kunnen. Dat wij niet verbonden zijn met ons Hoger Zelf en een goddelijke kracht, tenzij wij van alles en nog wat aan langdurige en moeilijke oefeningen gaan doen.

Dat het leven hier op aarde iets is dat op een gevangenis lijkt of een donkere plek waar gemene mensen wonen en waar men onveilig is. Waar men aan bepaalde regels moet voldoen om liefde te ontvangen. En hieruit ontstaan nu alle mogelijke vormen van angst.

Een van die angsten is de primaire, basale levensangst (op het pure overleven gericht) waarmee iedereen van ons op dit moment op een min of meer onaangename manier in aanraking komt. Denk erom dat zelfmedelijden deze angst gigantisch voedt.

De koninklijke kracht

Jij draagt al door middel van je horoscoop een grote kracht in je, onafhankelijk van dat wat er nu nog bij komt. Dat is het krachtpotentiaal van de leeuw. In overeenstemming met je persoonlijke ontwikkelingsniveau kun je deze kracht gaan gebruiken.

De hoogste leeuw is degene die zijn gevoelens (de dieren) temt en rustig houden kan waardoor hij over zijn eigen gevoelswater kan lopen. Hij kent deze weg met al zijn moeilijkheden omdat hij hem al heeft afgelegd. Daarom houdt hij het licht hoog zodat het door iedereen al van veraf gezien kan worden.

De minder hoge vorm van de leeuw verliest zich in zijn eigen drama en sarcasme.

Hoe kan je deze kracht gebruiken ?

Een buitengewoon eenvoudige manier om je met je eigen leeuwenkracht te gaan verbinden is een ademoefening, 5 min zijn hiervoor genoeg.

Probeer eens het volgende: ontspan je en ga met je aandacht, je bewustzijn naar je buik. Laat het gewoon zakken tot je in de omgeving van je buiknavel bent. Wees niet bang, je bent altijd in jezelf.
Laat door je neus de lucht langzaam tot je navel stromen. Vul de buikruimte volledig met lucht. Adem langzaam en diep in, en dan nog ietsje dieper tot je rond bent. Adem dan weer uit.

Bij de volgende ademhaling stel je je voor dat met de adem zonlicht in je buikruimte stroomt en alles wordt verlicht. Met je uitademing verdwijnt het donker uit je lichaam. Doe dit een paar keer met je volle bewustzijn en kijk dan nog eens naar je waarneming, naar jouw waarheid !

Wat is jouw waarheid ?

Mijn waarheid is dat wij een deel van de goddelijke oneindige energie zijn en dat wij niet in onze volledige hoedanigheid kunnen incarneren simpelweg omdat wij te groot zijn voor deze planeet.

Wij laten alleen een deel van ons op de aarde waarmee wij door middel van ons innerlijk kind altijd in verbinding blijven. Wij zelf zijn ons Hoger Zelf en dat stuk van ons op aarde is ons Lager Zelf.

Dit is op dit moment in de leerschool van het leven, net zolang tot het zich vrijwillig weer liefdevol op weg naar huis, naar de bewuste verbinding met het Hoger Zelf maakt.

Gezuiverd van de illusie dat het alleen is, dat alles donker is en niemand de weg kent.

Rein van hart en authentiek in zijn handelen. Los van de grepen van het hoofd (ego), van controle en angst. Als wij ons hoofd loslaten kunnen wij nergens anders in vallen dan in ons Zelf.

Er is schitterende hulp !

Met de kracht die wij nu ontvangen kunnen wij met ons bewustzijn volledig in ons Hoger Zelf gaan en ons Lager Zelf voor ons werk op aarde gebruiken.

Hiervoor krijgen wij alle hulp die wij ons kunnen voorstellen: van mensen om ons heen, van impulsen die ons door middel van kleine boodschappen toekomen, van lichtwezens, van de Engelen.

Alles wat ons Hoger Zelf ons stuurt en dit is altijd liefdevol, precies op tijd, onaantastbaar, onverstoorbaar, doordringend, helder, onkwetsbaar, weldadig, standvastig, zuiver en subtiel.

Dit is niet het moment om op de rem van verandering te gaan staan. Het hoofd trekt dit niet meer, dus bind je er niet aan vast anders verscheurt het je. Dit is absoluut het moment om de stem van je hart te volgen. Gebruik je sleutels en start de motor van je vliegtuig, wij mogen de lucht in.

Sta open en ontvankelijk voor alle goeds ! Je wordt door het leven gedragen !

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *