Mars

Mars
A little book of coincidence in the solar system van John Martineau

Deze planeet geeft met zijn energie de impuls om met de schepping te beginnen. Mars en Venus zijn het planetenpaar dat wij voor het scheppen en het omzetten van onze plannen nodig hebben. 

In 687 dagen draait Mars één keer om de zon, in die periode is Venus al drie keer eromheen gegaan om deze onophoudelijke impulsen te manifesteren.

Mars is de mannelijke kant in ons, hieruit ontvangen wij de energie, de oneindige impulsen, die zich aan de wereld willen geven en uitbreiden. Dit is de constante, onophoudelijke oerkracht, die de wereld aandrijft.

Aantrekken en afstoten, uitbreiden en samentrekken, de polsslag in het grote en het kleine. Op lichamelijk vlak is het de systole en de diastole in ons hart, haat en liefde op het astraal vlak. De kracht die onze vrouwelijke kant bevrucht en beschermt.
Venus biedt zich daarvoor aan, zij heeft het materiaal om met deze impuls te werken.

Mars wil de verandering

Mars werkt onophoudelijk, onuitputtelijk, kracht vernieuwend, uitbreidend, onderscheidend. Hij laat ons de tegenstellingen van de dingen zien, de twee kanten die in het geheel verdwenen zijn worden door hem weer opengebroken, met geweld opgesplitst. Hij wil verandering, wil de ontwikkeling. Zijn krachten kunnen vernielen en verwonden, maar geven gelijktijdig ook de impuls voor het nieuwe.

Bij Mars hoort het metaal ijzer, het strottenhoofd en de gal, de kleur rood, de eik, de gerst, de dinsdag en de aartsengel Samaël. In zijn pure vorm is Mars de strijder, genoemd naar de Romeinse god van de oorlog. Bij de Grieken was het Ares, bij de Germanen was het Tyr. De vechter, die impulsief tekeergaat en zijn prinses in het kasteel beschermt, haar verdedigt en haar bemint.

Met deze kracht nemen wij een besluit, handelen en grijpen we daadkrachtig in de materie in. Hier is onze vechtlust, dapperheid, durf, moed gewelddadigheid, woede, boosheid en hartstochtelijke uitbarstingen aanwezig.

Het zaad is gereed

Deze kracht ontwaakt, net als Venus, gedurende onze puberteit. Wij willen nu mee werken, willen een taak en een opdracht uitvoeren en onze scheppingskracht de wereld in laten vloeien. Nu is onze seksuele energie wakker en we leren door experimenteren ermee omgaan.

Het zaad is gereed en wil op aarde bevruchtend werken en zoekt contact met zijn partner, met Venus die onze vele impulsen een zichtbare vorm geeft. We beleven gedurende deze tijd een soort geboorte in de wereld van de volwassenen, die de jonge mensen met een ritueel zouden moeten begroeten.

Door middel van een ritueel kunnen de impulsieve, harde en meestal nog agressieve krachten veredeld worden. Uit verwoestende energie kan een zegenrijke kracht komen, die bedoeld is om het wezen te helpen en te beschermen. Uit de strijder in de oorlog groeit de vreedzame vechter en supporter voor onze Venus-taak.

Geweld word discipline

Een volwassen Mars zet zich in voor de taak van zijn Venus en oriënteert zich voornamelijk op haar. Krachten en impulsen worden niet meer zomaar in de wereld verspreid, we gaan niet meer een harde strijd met anderen voeren, hebben niet meer de behoefde ons genadeloos door te zetten.

Wij herkennen de noodzaak dat iedereen zijn eigen mening moet hebben en dat wij onze eigen keuzes moeten maken. Geweld word discipline, waarmee we onszelf helpen beschermen.

Direct en doelgericht zetten wij de impulsen van Mars om in inspirerende energie, die door inzicht stimulerend werkt. Het meest belangrijke is dat wij onszelf trouw zijn en ons beschermen tegen alle energievormen die teveel van onze aandacht eisen.

Venus krijgt support

HohenzollernDe ridder verdedigt zijn kasteel door de brug van het slot omhoog te halen.

Eigen grenzen trekken en verdedigen hoort hier thuis, net zoals het stimuleren en supporten van onze Venus, het werk dat wij op aarde willen doen.

Wat is het waarmee wij daadkrachtig aan het werk willen, wat drijft ons aan, vanwaar komt de vonk, de impuls tot actie?

Mars begint ermee zijn werk te doen, zijn impulsen weg te slingeren en daarbij sleurt hij zijn Venus meestal mee.

Als we opmerken dat wij ongelukkig zijn terwijl we dingen doen die we eigenlijk leuk vinden, zijn wij het evenwicht met deze krachten kwijt. Onze Marskracht moet dan Venus onmiddellijk ter hulp schieten. Zolang Mars niet op zijn Venus afgestemd is doet hij maar en komt er niet veel van terecht.

Mars in een vuurteken

Staat onze Mars in een vuurteken, ram, leeuw en boogschutter, is onze wilskracht de grootste kracht waarmee wij een onderneming beginnen en tot actie komen. Zetten wij onze focus op ons doel, dan zal ons niets meer hinderen om dit te bereiken. Mars werkt hier met een sterk autoritaire kracht die geen tegenspraak duldt en die zelfbestemming eist.
Onze bewustzijnstoestand geeft aan of wij vernielend werken met als motto ‘onze wet of geen wet’, of dat wij onze wilskracht gebruiken om ons op ons innerlijke wezen af te stemmen en daaraan gehoor te geven.

Mars in een luchtteken

Staat onze Mars in een luchtteken, weegschaal, waterman en tweelingen bezitten wij hele sterke kracht op mentaal gebied, ons denken is erg actief en krachtig. We besteden veel energie aan het vooraf bedenken van keuzemogelijkheden en beschouwen al onze gedachten als ‘fout’ of ‘juist’ voordat wij met onze wilskracht tot de daad overgaan. Het mentale gebied wordt voortdurend doorgeploegd naar eventuele mogelijkheden en onze bewustzijnstoestand geeft aan hoe veel kritiek wij daarbij hanteren.

Mars in een waterteken

Staat onze Mars in een waterteken, kreeft, schorpioen en vissen, wordt het zielenleven door de krachtimpulsen van Mars steeds opnieuw met een emotionele ontlading omwoeld. Hartstochten krijgen veel ruimte en zijn voor het besluit ‘voor of tegen’ verantwoordelijk. Hier is een zelf-pijnigende trilling aanwezig bij hen voor wie het aandringen van buitenaf om tot actie te komen als pijn en gekweel aanvoelt.

De ontlading komt meestal plotseling met een enorme golf en doordringt dan ook alles. Een langzame en rustige manier om zijn impulsen af te geven is er meestal niet, waardoor het voor Venus erg lastig is om zich beschermd te voelen. Muziek helpt om in evenwicht te komen. En als er geen mogelijkheid tot ontlading of actie is, dan trekt deze Mars alle innerlijke krachten sterk naar beneden.

Mars in een aardeteken

Staat onze Mars in een aardeteken, steenbok, stier en maagd, zijn we steeds iets aan het doen, de impulsen worden doelgericht en effectief afgegeven. De wil wordt direct in daden omgezet. Mars geeft de volledige kracht tot het ultieme besluit, de onherroepelijke beslissing. De eigenlijke test of iets deugd of niet, vindt alleen door de natuurwetten plaats.

Mars is erg praktisch ingesteld en we zijn gericht op ons doen, de opbrengst, de oogst van ons werk. Venus wordt hier heel sterk gestimuleerd om constant te werken.

De horoscoop lezen

In de horoscoop kijken we eerst naar onze Venus, in welk teken staat ze en in welk huis wil ze zich manifesteren? Waar heeft ze plezier in en waar staat ze sterk? Bij welk werk beleven wij vreugde, in welk huis voelen wij ons bij het werken als een vis in het water, voelen wij dat wij hier thuis horen?

Dit is het toneel van onze aardse voorstelling, hier leven wij ons uit en pakken we ons cadeau aan de wereld uit. Waar Venus staat willen wij ons wezen laten schijnen, hier stralen wij net als de zon.

Mars moet ons hierbij helpen, ons steunen, verdedigen en beschermen. Daarvoor kijken wij in welk teken hij staat, dat wil zeggen op welke manier hij dit gaat doen. Hoe geeft hij ons zijn impuls, hoe ontvangen wij zijn kracht, zijn strijdlust en doorzettingsvermogen?

Werkt hij met ons samen of is hij doelloos bezig en doet hij maar wat, en kijkt of hij alle aandacht krijgt? En uit welk aards gebied ontvangen we zijn zaad, met welke onderwerpen gaat hij ons steunen, wat brengt hij onze Venus?

Polsslag van het universum

Mars

Stilstand bestaat niet, hoe intens wij ook van iets moois genieten of iets triests beleven, het is alleen maar tijdelijk. Met de polsslag van het universum zorgt Mars voor de beweging en voor onze ontwikkeling. Afgestemd op zijn Venus schept hij samen met Venus in overeenstemming met de hemel.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *