Venus

venus en aarde

In ons binnenste zijn we licht en liefde, helder bewustzijn zonder vorm, woorden of concepten.

We zijn wie we zijn.

Gedurende onze verstoffelijking op aarde treden we alsmaar meer in materie waar we verharden tot wij ons als eenling waarnemen.

Bij toenemende bewustheid keren wij weer tot ons licht terug, nu verder ontwikkeld met meer ervaring, kennis en inzicht.

Dit is het op en neer bewegen van het Leven, de kosmische inademing en de uitademing,
de concretie en de abstractie, incarnatie en excarnatie, zoals Mellie Uyldert dat noemde, alles in een mensenleven, één jaar, één maand, één dag.

Wij nemen deze energie op

De ziel wil zich uitdrukken en werkt daarom samen met de planeetkrachten, die hun energie de kosmos in sturen, en die wij op aarde met ons lichaam opvangen. Zonder de energie van de planeten zouden wij ons niet verder kunnen ontwikkelen. Hun invloed op de mens en de aarde kunnen we het beste herkennen aan eb en vloed die door de maan ontstaan.

Elke planeet heeft een bepaalde plek in het zonnestelsel, waar hij om de zon als centrale ster heen draait.

De twee planeten tussen de zon en de aarde zijn Mercurius, die onze manier van denken en praten bepaalt, en Venus, die ons met haar kracht laat zien hoe wij ons het liefst in de materie willen uitdrukken.

Daar buiten bewegen zich Mars, Jupiter en de verdere planeten op hun banen. Venus met de aarde samen bewegen bijzonder mooi in de vorm van een vijfpuntige ster.

Vruchtbaarheid en liefde

Venus draait in 225 dagen een keer om de zon heen, haar kleur is groen, haar metaal is koper en haar boom is de berk. Analoog met het lichaam horen onze ogen en nieren bij het trillingsveld van Venus. Haar graan is haverzetmeel en haar steen is de saffier.

De weekdag die bij Venus hoort is de vrijdag en deze naam danken wij aan Freya, de Noorse godin van de vruchtbaarheid en de liefde, die voor Odin ook als Walkure naar het slagveld ging om de heldhaftigste (gedode) strijder te kiezen en die naar het Walhalla mee te nemen.

Het teken van Venus is de vijfpuntige ster, het Pentagram, dat een oeroud symbool is van schoonheid en een beschermende functie verricht. Wij komen dit teken vaak tegen in rituelen waarbij het de vrouwelijke kant uitdrukt.

Het cijfer vijf staat voor de goddelijke mens op aarde, die Da Vinci in zijn tekening schitterend uitgebeeld heeft. In overeenstemming met ons binnenste licht zullen wij in de wereld stralen en met onze handelingen ons werk vervullen.

Venus ontwaakt

Fünfstern

Gedurende de puberteit ontwaakt deze kracht in ons en het zou erg behulpzaam zijn op zo’n belangrijk moment deze overgang in ons jonge leven met een ritueel te bekrachtigen.

Zonder een ritueel versnippert deze kostbare kracht en verliezen we het gezonde evenwicht tussen het mannelijke en vrouwelijke.

Wij volgen dan niet meer de natuurlijke, bij de leeftijd horende processen, maar de kunstmatige processen die door een menselijk brein zijn bedacht en met een natuurlijke ritme niets meer te maken hebben, en we verbruiken hierdoor veel energie.

Wij worden niet volwassen door een bepaalde leeftijd te bereiken, maar door bepaalde ontwikkelingen en ervaringen, die we door de activering van planeten ondergaan.

Actief scheppen begint op aarde gedurende de puberteit. Venus is daarbij het middelpunt van ons doen, de centrale energie met haar trouwe helper Mars aan haar kant, die haar steunt en beschermt.

Venus geeft voldoening

Op aarde gaat het om ons doen, de handelingen die wij voltrekken, het inwerken en omzetten van het kosmische plan in de materie, en dit is wat Venus met haar energie in ons bewerkstelligt.

Het is dat wat we willen doen en wat ons plezier geeft, waarbij we een bevredigd gevoel hebben en waar we voldoening van krijgen, een veld waarin wij ons heel gemakkelijk kunnen bewegen. Onze manier van werken kunnen we met een ritueel versterken, door de Venuskracht te bevestigen worden we zelfverzekerder en bewuster.

We kunnen Venus vergelijken met een prinses in een schitterend kasteel, rondom een gracht en met ridders (Mars) op de muur, die haar beschermend, beminnend en behulpzaam terzijde staan.

Hun doel is het om de prinses in alles te steunen, haar impulsen te geven, haar te supporten en het kasteel te verdedigen.

Venus zorgt voor de schoonheid en groei, ze staat voor de vruchtbaarheid in alle facetten en is onophoudelijk bezig om vormen tot stand te brengen die de wereld in willen. De Mars-ridders zijn daarbij haar helpers en steunpilaren, en samen scheppen ze op aarde.

Van lichamelijke seksualiteit tot de geestelijke verbinding

IMG_1769

Scheppingen vinden alleen plaats door de verbinding van het vrouwelijke met het mannelijke, van de lichamelijke seksualiteit tot de geestelijke verbinding, van het scheppen van een menselijk lichaam tot het scheppen van een geesteskind, een project.

Het blijft altijd de samenwerking van deze beide; de bevruchting van een eicel door een zaadcel, van het vrouwelijke door het mannelijke, waarbij ieder zijn bepaalde taak heeft.

Venus laat ons de vrouwelijke seksualiteit beleven, het is de scheppende kant van de wereldseksualiteit.

Alles op aarde draait om deze energievorm, het is de poort van een vrouw waar het leven doorheen komt. En mannen zullen dit natuurlijke ritme van scheppen steunen en er niet mee concurreren.

Het matriarchaat is de juiste leefvorm

Het matriarchaat is de juiste leefvorm, en het wil met de mannen samenwerken omdat het hun ware plek kent en waardeert. Het patriarchaat daarentegen kan alleen door de onderdrukking van het vrouwelijke bestaan, het heeft zelf geen toegang tot het kosmische gebied en kan alleen in deze aardse realiteit functioneren.

Vrouwen hebben het zaad van de mannen nodig om te scheppen en mannen hebben de vrouwen nodig om weer in de kosmos te komen.

Elke keer dat wij met elkaar vrijen en een hoogtepunt beleven, komt energie vrij. Wij zijn dus met elk hoogtepunt aan het scheppen, er ontstaat iets nieuws, er wordt met deze energie van ons gewerkt.

Het is dus zeker van belang om zich hiervan bewust te zijn, en ook om te kijken waar deze energie naar toe gaat. Actief aan het scheppingsproces deelnemen betekent dat wij het energieveld van onze Venus kennen, en dat wij begrijpen hoe onze Mars haar daarbij helpt. Wij laten deze beiden samenwerken en werken daardoor mee aan het kosmische tapijt op aarde.

Venus in een vuurteken

Staat onze Venus in een vuurteken ram, leeuw en boogschutter, dan willen we op aarde graag een ideaal neerzetten. De liefde is opeisend en wij zijn er erg trots op een vrouw of een man te zijn.

Gepassioneerd en creatief leven wij onze seksualiteit uit. Wij stralen warmte uit die mensen sterk aantrekt, zijn erg impulsief en maken dingen meestal niet af. Projecten opzetten hoort bij onze talenten.

Willen we vruchtbaar kunnen werken, dan moeten we op onze sterke intuïtie vertrouwen en ons bewust worden van het feit dat we op aarde alleen de plannen van de hemel aan het omzetten zijn, dat ons ego daarbij alleen maar een gereedschap is, meer niet.

Wij houden ervan creatief bezig te zijn en willen gezien worden in wat wij doen.

Venus in een luchtteken

Staat onze Venus in een luchtteken, weegschaal, waterman en tweelingen, dan zoeken wij de liefde in onze handelingen en vereniging in het mentale veld.

Vrijheid, communicatie en uitwisseling zijn uiterst belangrijk. Graag bedenken we plannen en we hebben plezier erover te praten. Onze partner wordt als wegbegeleider, als een vriend ervaren. Wij zijn trouw aan onze denkbeelden, niet aan de mensen en het werken.

Venus heeft hier een brede opvatting van erotiek, waarbij de geestelijke gemeenschap met de ander buitengewoon belangrijk is.

Venus in een waterteken

Staat Venus in een waterteken, kreeft, schorpioen en vissen, dan ervaren wij de liefde als een onuitputtelijke romantische act met een melancholisch verlangen naar een volledige vereniging, die op lichamelijk vlak niet voltrokken kan worden.

Op zielsgebied voelen wij dit ‘een-zijn’ wel en willen dit graag in stand houden. Maar om op aarde scheppend bezig te zijn, moeten wij weer uit elkaar.

Wij willen door onze handelingen anderen redden en hen helpen.

Venus in een aardeteken

Staat Venus in een aardeteken, steenbok, stier en maagd, dan is het voor ons een eer om op aarde bezig te mogen zijn. Het gaat in alles om de fysieke, reële aardse vorm, waarbij we actief mee-scheppen door ons werk.

Wij streven naar de vervulling van een wens in de daadwerkelijke vorm, kunnen het werk en het belang ervan zien en bieden ons daarvoor gewillig aan. We zijn vol van verantwoordelijkheid en trouw, en constant bezig om dingen effectief af te maken.

De vrouwelijkheid is niet sterk ontwikkeld en komt voornamelijk op het praktische en nuttige gebied naar voren.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *