Transsaturnale Planeten

De zeven persoonlijke planeten (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus) beschrijven onze drijfveren, de innerlijke sub-persoonlijkheden binnen de mens. Deze planeten zijn voor de innerlijke verbanden en het samenwerken van al onze kleine stemmetjes verantwoordelijk.

Deze stemmetjes worden ook de schapen en de goede herder genoemd, waarbij de goede herder ons Hoger Zelf vertegenwoordigt. Dus hoe wij over dingen denken, erop reageren, hoe wij ons voelen als iemand iets tegen ons zegt, hoe wij vormgeven aan een gedachte en die in materie omzetten enzovoorts. Deze innerlijke verbanden kristalliseren zich gedurende ons leven uit tot wij via de brug, die door Chiron gesymboliseerd wordt, naar de transsaturnale planeten komen.

Transsaturnale planeten

De transsaturnale planeten draaien vrij langzaam om de Zon, en staan daardoor lang in een teken waardoor hele generaties door hetzelfde trillingsveld geactiveerd worden. Hierdoor kunnen op aarde grote stappen gezet worden.

Denk hier bijvoorbeeld aan de Franse Revolutie, toen Uranus officieel ontdekt werd. Of de flowerpowergeneratie, die het strakke denken deed oplossen. Wij moeten blijkbaar het eenheidsgevoel onderling beleven om samen aan de geschiedenis van de mensheid te kunnen werken. En daarvoor is dus het trillingsveld van de planeten voorbij Saturnus verantwoordelijk. De vier transsaturnale planeten Uranus, Neptunus, Silencium en Pluto zijn generatieplaneten.

Uranus

De snelste van hen is Uranus en die heeft 84 (7 x 12) jaar nodig om een keer langs de hele horoscoop te lopen. Zijn ritme is onregelmatig waardoor hij 1-7 jaar in een teken kan blijven staan. Uranus’ thema is ‘het individu in de gemeenschap’ en aan deze ik-kracht wordt door de jaren heen door de verschillende Uranusgroepen gewerkt.

Op dit moment staat Uranus in het teken Ram waardoor een generatie met een extreem sterk gevoel van zelfstandigheid incarneert, het zijn de pioniers onder ons die nieuwe wegen laten zien die wij nog niet kennen. Zij laten zich door niemand en niets weerhouden, waardoor het overleven van een nieuw soort bewustzijn gewaarborgd wordt. Ze zullen niet veel verschillende mogelijkheden afwegen maar voor één ervan gaan en hun wilskracht doorzetten tot ze hun hoofd stoten of struikelen. Dan staan ze op en gaan verder. Een impulsieve generatie die, met het individualiteitsbesef heel hoog in het vaandel, de eigen wil leert beheersen.

Neptunus

Neptunus heeft 164,5 jaar nodig om een keer langs de horoscoop te lopen, bijna twee keer zo lang als Uranus, en blijft bijna 14 jaar in een teken. Zijn thema is de opening naar de kosmos, het oplossen van de strakke structuren opdat het bewustzijn zich verplaatsen kan en wij onszelf als een deel van de kosmos kunnen beleven.

Dit trillingsveld laat de mens zijn plek in het grotere geheel zien, zijn wortels in de kosmos herkennen. En de vertaling daarvan in één van de vier grondrichtingen met waarmee een mens verbonden is: de gelovige (vuur), de filosoof (lucht), de politicus (aarde) en de mysticus (water). Hele generaties hebben zich bewust of onbewust met één daarvan verbonden om ze verder te laten evolueren. Niet alleen herkennen wij door Neptunus onze kosmische plek, wij communiceren ook daarmee.

Pluto

Pluto heeft bijna 240 jaar nodig om langs de horoscoop te lopen. Anders uitgedrukt zijn dat 3 omlopen van Uranus, 8 omlopen van Saturnus, 20 omlopen van Jupiter. De onderlinge verhouding tussen Pluto en Venus is heel interessant. Pluto heeft voor een omloop net zoveel jaren nodig als Venus in dagen nodig heeft. Dezelfde verhouding heeft trouwens Saturnus met de maan: een Saturnusomloop duurt gemiddeld 28 jaar, en die van de maan 28 dagen!

Pluto zorgt ervoor dat storingen opgespoord en getransformeerd worden. Hij is de reformator die voor de transformatie van de ziel verantwoordelijk is. Hij werkt in op de Mars- en Venuskracht en verstoort deze, als dat nodig blijkt, volledig tot ze tot stilstand gekomen zijn en wij ons aan het lot moeten overgeven. Pluto is ervoor verantwoordelijk dat door transformatie de verbinding met het Hoger Zelf ongestoord kan plaatsvinden. En dat doet hij met al zijn kracht, waarbij hij alleen maar naar de kosmische wet luistert.

Pluto staat nu in het teken Steenbok, waardoor deze generatie een sterke tendens heeft naar alles wat reëel, praktisch en duurzaam is. Deze generatie wordt hierdoor sterk aangespoord zich voor dingen in te zetten die wij in deze realiteit, in het hier en nu kunnen neerzetten. Teveel dagdromen en teveel emoties worden de kop ingedrukt, want daaraan heeft deze generatie helemaal geen behoefte.

Silencium/Silas

Er is nog een vierde buitenplaneet die ik graag Silencium of Silas noem omdat hij zich zo zachtjes in ons bewustzijn naar het oppervlak toe beweegt.

Hij is nog niet officieel ontdekt maar het kan niet meer lang duren tot wij hem tussen Neptunus en Pluto vinden. Deze planeet is de opening van ons Hoger Zelf, de poort door welke dit zich aan ons manifesteert. Het nieuwe tijdperk, het nieuwe bewustzijn dat in de mensheid begonnen is te ontwaken dank zij dit trillingsveld.

Silencium is de bewustwording van onze Ik-kracht op het kosmische vlak. Het feit dat wij de laatste zin volledig kunnen begrijpen komt door dit nieuwe bewustzijn. Wij kunnen onszelf volledig overstijgen en begrijpen dat wij niets van dat alles zijn wat wij over onszelf gedacht hebben. Wij begrijpen dat wij niet kunnen zeggen wie wij eigenlijk zijn en ons toch als een geheel kunnen waarnemen.

Het is als of wij nuchter in een roes bewegen, alleen geleid door de innerlijke stem die door de poort van Silencium in ons bewustzijn opstijgt. Wij wéten het dan en het lijkt alsof wij het net al gezien hebben voor het zich manifesteert. Door het ontwaken van dit trillingsveld in ons bewustzijn begint een groot feest in de mensheid. Dromen worden waar en er ligt een onvoorstelbaar mooie en vredige tijd voor ons.

De nieuwe generatie

Alle drie andere buitenplaneten staan op moment in een soort bevallingspositie, en er wordt een geboorte ingeluid. Het nieuwe komt en de nieuwe generatie zal dit pad voor ons allen openen. De Ram-Uranus waarborgt de individualiteit, het gevormde ik dat sterk genoeg is om zelfstandig te kunnen staan.

Vissen-Neptunus zorgt ervoor dat de mediamieke eigenschappen volledig geopend worden en wij naar onze kosmische wortels kunnen kijken. En de Steenbok-Pluto draagt de grote verantwoordelijkheid alles uit de weg te ruimen wat deze bevalling zou kunnen verstoren.

En dan zal Silencium herkenbaar worden, wat op aarde altijd met een extreme bewustzijnsverschuiving samengaat. En die zal ongetwijfeld ook in de materie haar uitdrukking vinden en geschiedenis schrijven. Zoals dat tot nu toe altijd het geval geweest is met het officiële intreden van een planeet in ons bewustzijn door hun ontdekking.

Wij kunnen zeggen dat de transpersoonlijke planeten de eigenlijke wakers van ons zijn. De hele groep, de hele generatie is met elkaar op een hoger niveau verbonden zodat de innerlijke krachten van de mens het kosmische trillingsveld van deze planeten rustig kan opnemen. En deze mensheidsbewegingen doen wij altijd samen, één is de impuls maar voor de omzetting moeten wij het met z’n allen doen.

Het teken, de glyfe van Silencium is het kruis met daarop de sikkel die de cirkel in zich draagt. Soms kunnen wij dit teken ook als dat van Pluto vinden maar dat is niet juist. De glyfe van Pluto heeft haar oorsprong in het oude teken van Mars, de cirkel met daar bovenop het kruis omdat men Pluto als een verhoging van de Marskracht zag. Pluto heeft dan nog de sikkel onderaan gekregen, die alles draagt.
Een Nederlandse astroloog zei ooit dat Pluto altijd aan het lachen was omdat hij daarin een lachend gezicht zag.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *