Ik ben vrouw

Vrouwen verschillen niet alleen door hun lichaam van de mannen, maar ook door hun opdracht. De vrouw of het vrouwelijke, vormt, laat rijpen en baart het nieuwe. De man vervolgens is verantwoordelijk voor het genereren van zaad en het bevruchten. Beiden, vrouw en man, zijn met deze beide energiestromen verbonden maar uiteindelijk bepaalt het geslacht het werkveld.

Mijn moeite met ‘vrouw zijn’

P1010353
Als puber heb ik veel problemen ondervonden me te identificeren met mijn ‘vrouw zijn’.

Vrouwen waren gehoorzaam aan hun echtgenoten, bewogen ingetogen en zwijgend voor de goede vrede. Ze waren zwak en hun werk bleef beperkt tot huishouden en koken.

Slechts af en toe braken ze er voor een moment uit door te gaan shoppen en de voorgeschreven mode aan te schaffen. Met mijn opstandige bloed kon ik mij in dát vrouw zijn niet vinden.

De erkenning van de sterke mannen

Maar mannen hadden daarentegen de macht en het laatste woord. Zij waren de makers en beraadslaagden hoe het leven moest lopen. Zij waren wijs en daar wilde ik bij horen. Van deze sterke mannen wilde ik erkenning zodat ik mijn plaats als vrouw kon innemen.

Ten eerste, als de dochter van mijn vader, daarna als een goede werknemer ten opzichte van mijn baas en later als de vrouw van mijn partner. Hiervoor heb ik ontzettend veel gedaan en was in mijn handelen zeker meer mannelijk dan vrouwelijk. Een gedrag dat gebaseerd is op het ontbreken van een hartelijk welkom in de vrouwelijke lijn na mijn geboorte.

Als moeder kon ik mijn vrouw zijn voelen

Pas als moeder kon ik mijn natuurlijke ‘vrouw zijn’ voelen. Als moeder, die de verantwoording voor de groei van haar kinderen draagt, voor de ontwikkeling van hun fysieke en mentale ontwikkeling.
P1020704
Die nachten lang haar zieke kinderen troost en verzorgt, altijd voor hen aanspreekbaar is.

Hen met haar beschermende vleugels begeleidt en een warm en veilig thuis voor hen creëert. Een huis waar zich de kinderen veilig kunnen bewegen en zich geliefd voelen. Een moeder weet precies waarover ik het heb.

Als moeder hebben wij opgehouden met vechten en onszelf te verdedigen. We hebben de paradox erkend dat vrijheid juist dan ontstaat wanneer we onze natuurlijke rol als vrouw aannemen en niet daarvan weglopen.

Vrijheid is niet buiten ons. Vrijheid is een staat van bewustzijn die in ons plaatsvindt wanneer we in harmonie met onze natuur zijn.

Het is een feit dat we sociaal gezien als huisvrouw en moeder helemaal onderaan de ladder staan, terwijl iedereen de moeder als het middelpunt van de familie beleeft. Zij is de as waarop het vertrouwde familiewiel draait.

De wortel van de meeste sociale problemen die zich voordoen, vloeien voort uit het feit dat we als vrouw niet onze ware plaats ingenomen hebben. We bewegen ons niet in het middelpunt van de familie, maar juist daarvan weg.

De vrouwelijke wijsheid ontworteld

Gestimuleerd door de media en de valse suggesties, verliezen wij het contact met de vrouwelijke wijsheid volledig. We zijn vol van onnatuurlijke schoonheidsidealen, die we wanhopig proberen te bereiken.

Ontworteld van de vrouwelijke wijsheid en de ware scheppingsenergie lopen wij gefrustreerd rond, op jacht door de warenhuizen en laten ons in de kunstmatige kooien drijven van alle onzichtbare korsetten die ons blijkbaar mooier maken.

In concurrentie met de mannen kwellen we ons tot het uiterste en bewegen ons hoofdzakelijk op het mannelijke energieveld tot ons lichaam het laat afweten.

En net zoals ik door dit zieke doolhof heen moest, zo hebben al miljoenen vrouwen dat voor me gedaan en zullen nog miljoenen vrouwen dat na mij doen, tenzij we met deze waanzin ophouden.

De vier richtinggevende vrouwen

We moeten wakker worden en onze plaats als vrouw innemen, dat is niet een vriendelijk verzoek, dat is een plicht tegenover onze Schepper en onze nakomelingen.
In het oer-Christendom hadden we vier sterke en richtinggevende vrouwen:

Sofia, de wijze
Mirjam, bekend als Maria Magdalena, de vrouw van Jezus
Martha, de ijverige werkster en
Maria, de moeder van Christus.

De Inquisitie maakte in onze westerse wereld korte metten met deze waardevolle vrouwentypes: Sofia werd afgedaan als bondgenoot van de duivel en Mirjam verdoemd als hoer.
Maria, de moeder, werd op een onbereikbaar voetstuk geplaatst door van haar een maagdelijke moeder te maken. Trouwens zij is alleen maagd astrologische gezien. Alleen Martha, de ijverige werkster, bleef voor ons achter.

Wij vrouwen moeten veranderen

Deze wrede vrouwenvervolging heeft de vrouwelijke kant ernstig getraumatiseerd en dat voelen wij tot op de dag van vandaag. Door onze vrouwelijke voorgangers werd dit als erfgoed doorgegeven. Wij bewegen nog altijd erg bang in de richtingen van Sofia, Mirjam en Maria.

Na al die jaren bewegen nog steeds miljoenen vrouwen in het angstige patroon van de vrouwelijke voorouders op deze gebieden.

Maar door deze manier van leven veranderde er niets. Wij vrouwen zijn voor de ‘voeding’ van onze kinderen verantwoordelijk, voor wat wij hun bieden. Als we iets willen veranderen, moeten wij vrouwen onszelf veranderen. Daarmee bedoel ik niet dat we nog geëmancipeerder moeten worden of zelfs de oorlog aan de mannen moeten verklaren.
IMG_0613

Ik bedoel dat we moeten beginnen ons natuurlijke vrouw zijn te accepteren en dit dankbaar aanvaarden.

Ieder die deze aarde betreedt komt door de Poort van het Leven van een vrouw en dit feit maakt ons als vrouw verantwoordelijk voor een gezonde samenleving en het overleven van de mensheid.

Neem je plaats als vrouw in

Als vrouw je plaats weer innemen betekent dat wij op ons innerlijke stem afgestemd leven, wij zijn weer verbonden met de scheppingskrachten van de aarde en beleven vreugde in het leven.

Vrouwen hebben vanwege hun lichaam de verbinding met het scheppende ritme van de maan. Zodra een vrouw afgestemd is en trots op dit ritme en haar plaats in de vrouwelijke lijn weer ingenomen heeft, met de gloeiende fakkel in de hand, ondervindt zij automatisch ook weer het evenwicht met haar mannelijk deel.

En dit evenwicht is enige manier waarop we fundamenteel en vruchtbaar samen kunnen werken.

Mijn workshop ‘Ik ben vrouw’

Labyrint tekenen
In mijn workshop ‘ Ik ben vrouw’ neem ik een kleine groep vrouwen mee in ons scheppingsveld.

We herinneren ons weer de taal van sprookjes,

onze verbondenheid met de aarde en het aardse ritme, we mediteren samen en wisselen uit wat zich op dat moment van de levensstroom aandient.

We verbinden ons met de natuur en de sterren en de vier vrouwelijke types in ons. We ontdekken wat geuren en geluiden voor ons betekenen en hoe ziekte ontstaat.

Vrouwen onder elkaar bewegen op een heel specifiek energieveld wat ons tijdens deze dagen inspireert en als fundament dient.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *