2020 – een nieuwe dimensie

Wat een wonderbaarlijk getal! Het nieuwe jaar wordt met twee keer 20 omschreven.

Friedrich Weinreb heeft onder meer de cijfers dieper uitgelegd, en geeft bij het getal twee het volgende aan:
is de één allesomvattend, de twee splitst alles in de veelheid op en laat alles zich voortzetten tot in alle details.

De twee wil dus zeggen dat het verhaal dat nu komt de omschrijving is van alles wat wij op aarde kunnen beleven.

Het is een soort zichtbaar makend energie-veld. Wij als personen zullen groeien, ons verder ontwikkelen en alles leiden volgens eigen plannen en beslissingen, als zelfstandige godheden.

Het getal 20 staat voor onder andere het hart, de rustplaats van de vaderen, de hand die bereid is om te grijpen, de directe menselijke beweging, handelingen die een nieuwe dimensie bereiken, de mensheid met het vermogen om te begrijpen. Wat een diepe en schitterende omschrijving is dit voor 2020, en het geeft wel iets groots aan dat ons dit jaar te wachten staat.

Ordening

De rustplaats van de vaderen en aan de hand die bereid is om te grijpen, doet sterk aan de energie van het sterrenbeeld Steenbok denken. Een energieveld waarmee wij een betrouwbare ordening tot stand brengen, op gedegen fundamenten bruggen gaan bouwen en als trouwe, dienstbare werklieden exact weten wat gedaan moet worden.

Wij willen en wij zullen naar de top van de berg gaan, carrière maken, verantwoording dragen en iets voor de maatschappij betekenen, ook al is deze klim lang en moeizaam.

Met onze aanleg voor een praktische levensstijl en met een natuurlijke levenswijsheid delen wij hiervoor onze krachten goed in, en bereiken wij met onze handelingen nieuwe dimensies. Wij zijn de rots in de branding en zorgen ervoor dat alles op zijn plek komt te staan en in orde is. Emoties houden wij in toom, de gevoelswereld nemen wij heel duidelijk waar, maar ze blijft buiten – tenslotte hinderen die ons gestructureerde werk, en dat kunnen wij nu even niet hebben.

Structuren en doorgangen

Een van deze samengestelde structuren is ons lichaam. Dit is het gereedschap waarmee wij op aarde onze arbeid verrichten, het concrete doen. Tenslotte hoort dat bij onze opdracht, het verwezenlijken van plannen en ideeën, het omzetten daarvan in materie. Hoe beter het lichaam functioneert, hoe makkelijker wij ons taak kunnen uitvoeren.

Analoog aan het lichaam staat Steenbok voor onze botten, gewrichten, nagels, haren, tanden, en in het bijzonder voor de knie. Dit gewricht laat ons heel mooi, door twee botten van het onderbeen naar één bot van het bovenbeen, de doorgang van de dualiteit naar de eenheid herkennen.

Onze knieën houden ervan om zich te buigen en om in beweging te zijn, om te werken en doorgangen te scheppen. Een doorgang van de ene naar de andere kant, van de ene wereld naar de andere, zodat zich alles in de stof, in de materie kan verwezenlijken. En dat het wezen zich op een betrouwbare manier weer los kan maken van de materie om zich met de eenheid te verbinden.

Verantwoording

Wij kennen de verantwoording die op onze schouders rust, en staan met beide benen stevig op de grond.

Onze taak willen wij afmaken en voltooien – daarvoor zijn wij hier gekomen. Daarbij zijn ons gezonde menselijke verstand, discipline en een sterke concentratie behulpzaam.

Hiermee scheppen wij de structuren en doorgangen die de dualiteit met de eenheid betrouwbaar verbinden en worden zélf als mens een doorgang.

De roep van binnenuit kunnen wij niet meer ontkennen en we gaan dus met veel plichtsbesef achter het gestelde doel aan. Het is voor ons helder en duidelijk dat wij als gemeenschap verder moeten komen in onze ontwikkeling. Wij zelf zijn één deel van deze gemeenschap en zijn daarmee het werkveld.

Het gaat dus om ons zelf met als doel ordening te brengen in onze persoonlijkheid, structuren te scheppen en uit te bouwen. Er moet ordening in ons lichaam, in ons voedsel en eetpatroon komen. Wij moeten vanuit ons zelf alle losse eindjes opruimen, in onze omgevingen maar ook in onze families voor zover die onze verbinding met ons ware zelf hinderen.

Jouw specifieke plek

Iedereen van ons is één heel specifiek deel van het geheel, met zijn eigen specifieke plek, gaven en talenten. Wij kunnen dit vergelijken met een pixel van een digitale foto. En iedereen heeft het vermogen om als doorgang van het licht te fungeren. Hoe meer mensen zich daarvoor openen, hoe lichter het wordt.

Licht betekent ook bewustzijn, herkennen waar wij ons bevinden en waarnaar wij heen zullen gaan, wat de volgende stap is. Om bewuster, dus lichter te worden moeten wij onszelf onder alle omstandigheden trouw zijn en de verbondenheid voelen met een groter bewustzijn, een grotere intelligentie. Iedereen op zijn eigen manier afhankelijk van zijn ‘pixel’-plek in het geheel.

Natuurwetten

De aarde met haar wijsheid is hierbij een uitstekende leermeester. Ze wil ons verder helpen naar een gefundeerde verbinding met ons Zelf, naar het terug vinden van verworven talenten en gaven, naar vertrouwen in onszelf en het werken met licht. Er gaan nu pioniers opstaan die als doel de verbroedering hebben.

Haar domein is de discipline en betrouwbaarheid, het aangaan van een taak en het afmaken van dingen die wij begonnen zijn, het dragen van verantwoordelijkheid voor ons zelf en onze medemensen, zoals het gereed maken van de materie. Alleen dán kan materie licht en bezieling opvangen en vasthouden. En kunnen wij ons van haar zuigkracht bevrijden, deze overstijgen en met haar succesvol samenwerken.

Een ieder van ons moet ervoor kiezen op aarde te willen zijn, om samen met de natuurwetten en vooral in haar tempo te willen werken. Belangrijk is daarvoor wel zijn eigen middelpunt te vinden en geaard te blijven. Ons afstemmen op onze intuïtie en vertrouwen dat wij vanuit een hoger bewustzijn ondersteund en geleid worden.

Persoonlijke rituelen

En geen aandacht en energie aan alle angstscenario’s te geven.

De aantrekkingskracht van luxe en de kunstmatige status zullen wij moeten overwinnen.

Wij zullen moeten wakker worden! In zekere zin is 2020 een soort ‘back to basic’.

Wij moeten terug naar onze wortels, ons weer op de stilte afstemmen, meer tijd in de natuur doorbrengen en in overeenkomst met haar ritme gaan werken.

Wakker blijven en de dingen nuchter bekijken. Wegen vinden die anderen over het oog gezien hebben, en als pioniers de leiding overnemen. Familie en vriendschappen op een nieuwe manier ervaren en met onze persoonlijke rituelen en tradities aan de slag gaan.

Dit betekent ook onvermoeid aan onszelf werken, doelgericht blijven, niet afleiden en versnipperen, de concentratie strak houden en nooit opgeven. Als wij vallen moeten wij direct weer gaan opstaan en doorgaan, net zo lang tot wij het doel bereiken: goed verankerd in het innerlijke evenwicht blijven en doen wat door ons gedaan wil worden.

Het pijnlichaam

De eigen drama’s overwinnen. Volgens Eckhart Tolle is het energieveld van oude maar nog zeer levendige emoties dat in bijna ieder mens leeft het pijnlichaam. Het pijnlichaam is echter niet alleen individueel van aard. Het draagt ook iets mee van de pijn die ontelbaar velen gedurende de hele geschiedenis van de mensheid geleden hebben.

Word je bewust van jouw persoonlijke pijnlichaam en hou op dit verder te voeden. Ga energierovers en hun zuigende discussies uit de weg, wees niet meer bang en geef hier duidelijk je grens aan! Mijd roddels, jezelf met anderen vergelijken voedt alleen jouw ego, want het draagt helemaal niets bij aan een nieuwe gemeenschap of een betrouwbare doorgang naar de eenheid.

Overwin je levensangst en spreek vanuit je hart. Het hoort in deze tijd om logica vanuit ons menselijk hart overal heen te laten vloeien en daarmee de omgeving te voeden. Wij als mens – en ook wij als mensheid – hebben wel het vermogen om te bewegen, en begrijpen goed wat voor ons nu van belang is. Maar alleen omdat er mensen zijn die kaarsen uitblazen moet het niet donker blijven: wij kunnen ze gewoon weer aansteken.

Samenwerking met de lichtbron

Dit is een jaar voor het trouwe samenwerken met onze lichtbron, het structureren van ons werk en het uitdragen van onze creativiteit. De wereld staat voor ons open en verheugt zich erop dat wij onze persoonlijkheid ontvouwen en het werk doen dat wij van binnenuit kennen. Niet alleen ontvangen wij hulp van onze geestelijke familie, ook onze voorouders zijn om ons heen en steunen ons.

Met elke stap die wij zetten worden wij sterker en kunnen dit goed aflezen aan de mensen die wij aantrekken. De goddelijke energieflow kan soms heel hard gaan en ons meevoeren in de levensdans van successen.

Dans mee, laat je talenten zien en draag jouw creativiteit vol vertrouwen uit. Jij bent goed daarin! Jij bent de enige die jouw ‘pixel’ plek kan belichamen en innemen en wij hebben je nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *