Het genot van Stier

De natuur komt dit jaar erg langzaam tot bloei, alles zit te popelen om eindelijk naar buiten te mogen treden. Degene die dat routinematig geprobeerd hebben heeft de vorst een stevig halt toegeroepen. Alles zou en moest wachten tot het juiste moment er is.

Het juiste moment dat beslist niet door ons mensen bepaald gaat worden, dat is inmiddels iedereen wel duidelijk geworden.

Wij allen voelen in ons dagelijks leven hoe sterk afhankelijk wij van de natuur en het aardse ritme toch zijn.

En dit ritme wordt mede bepaald door de kosmische energiestromingen van de planeten en sterren.

Kosmische taal van geometrische vorm

De kosmos praat met ons hier op aarde op de manier van geometrische vormen. Wij kunnen bijvoorbeeld van bepaalde momenten op aarde een horoscoop trekken, en kijken hoe de verhouding van de planeten onderling is, wat in de astrologie de onderlinge aspecten genoemd worden.

Op 3 mei 2000 bijvoorbeeld was een opmerkelijk samenspel van alle binnenplaneten (Zon tot Saturnus) in het teken Stier. Vol spanning wees ik een paar vrienden op deze dag omdat met zo’n samengaan in één teken toch iets heel bijzonders zou moeten gebeuren. Niemand was blij met dit verschijnsel, dat behoorlijk zwaar en vermoeiend was, alsof of men tegen de stroom in zwemt.

De activering

Het was deze dag beslist niet eenvoudig om rustig staande te blijven en het evenwicht te houden. Telkens glipte dat uit de vingers en het hoofd kwam er steeds weer tussen. Woede en teleurstelling kenmerkten een zware worsteling, die overwonnen wilde worden, ja misschien ook moest worden. Voor iedereen was het een rare dag en iedereen was blij dat die over was. Misschien kunnen zich sommige lezers nog die dag herinneren?

Maar als alle binnenplaneten in het teken stier staan vindt er wel een bepaalde activering plaats die iedereen naarmate zijn ontwikkeling ondergaat. Voor de een is het zwaar en die zal nog moeten leren geduldig te zijn. Voor de ander is het een genot, een voorspel waarna alles naar buiten, naar voren als een soort hoogtepunt kan treden. Energie wordt in dit teken gebundeld om met volle kracht de aardse zwaarte te kunnen overwinnen.

Stier staat voor het genoot

Stier hoort bij het element aarde. Dit teken is vrouwelijk en wil de vruchten van de aarde genieten en uitproberen. Als er geen genot te bespeuren valt is de Stier ook zo weer weg, maar dan op een behoorlijk onbeschofte, botte manier.

Hij kan zich dan makkelijk als een olifant in een porseleinkast gedragen. Alles wat met genot van de aarde te maken heeft hoort hier thuis; eten, drinken, materie, geld, structuur, aanraking, sensualiteit, seksualiteit.

Maar bij aarde horen ook klank en ritme, zo heeft de Stier een erg goede stem en leeft in overeenstemming met het aardse ritme, de hartslag van het Leven.

En die is niet bepaald snel, het gaat gemoedelijk en ontspannen stap voor stap. Wat men ook wil doen moet in overeenstemming met dit ritme zijn. De Stier voelt precies wanneer hij daarmee verbonden is of niet. Hij zal daarom hoe dan ook geen één moment eerder een stap verzetten.

Akashakroniek

Het genot wordt getoetst aan het bekende, of dit bij elkaar past of niet. Of het juiste materiaal gebruikt werd, of het degelijk en bestendig is. Of het net zo goed voelt, smaakt, ruikt, klinkt dan het oude, het liefst beter dan dat. Het oude beschouwen wij als het fundament waaruit iets nieuws zal voorkomen, iets dat beter is dan het fundament zelf.

Met de Stier houden wij hieraan vast, zijn sterk afgestemd op dit fundament, op de aarde en ook op de aardse bibliotheek, die wij de Akashakroniek noemen. Hierin is elke energietrilling vastgehouden die ooit op aarde aanwezig is geweest, met alles wat ze gedaan heeft. Het is op aarde de grootste bibliotheek die ons als mens ter beschikking staat.

De Akashakroniek is een soort ‘veld’ waarop iedereen als mens af kan stemmen, en al naar gelang van ontwikkeling toegang heeft tot de verschillende lagen daarvan. Wij kunnen niet oefenen om in deze bibliotheek te komen, want ons hoofd wordt de toegang volledig geweigerd. Wij kunnen alleen maar intreden als wij met ons hart gaan kijken en ons in het volledige genot bevinden.

Het paradijs

De aarde werd als een paradijs geschapen en dat energieveld is er nog altijd, of wij ons bewust daarop afstemmen of niet. Dus zie je persoonlijke Stiertrilling als een grote uitnodiging om je op dit paradijs af te stemmen. Maar eerst moeten wij de Stier van de onbewuste in een bewuste vorm transformeren.

Kenmerken van de onbewuste Stier is dat hij in het verleden blijft hangen, en sterk aan gewoontes vasthoudt. Hardnekkigheid heeft de overhand en het woord is belangrijker dan de betekenis ervan. Hier zijn wij nog heel sterk op materie en zekerheden ingesteld en wordt het genot een verslaving.

De bewuste Stier blijft onder alle omstandigheden zichzelf trouw en kent zijn kracht om het verleden te kunnen bewaren. De kennis van de aarde wordt gereed gehouden en men wacht geduldig op de kosmische ‘bevruchting’ om deze in het levensproces stap voor stap in te kunnen bouwen. Oude kennis wordt rustig en geduldig met de nieuwe in de tegenwoordige tijd verbonden. De Stier wordt waardoor de bewaker en verzorger van de cultuur, de menselijke geschiedenis, de menselijke ontwikkeling.

De grote bibliotheek

De Plejaden, de grootste kosmische bibliotheek, zijn eveneens in het teken Stier te vinden. Van hieruit worden wij telkens weer gevoed en geïnspireerd om ons toch met de Akashakroniek te verbinden. Het nieuwe staat voor de deur en wil met het oude verbonden worden, alleen weten wij blijkbaar niet meer wat dat oude überhaupt is.

Wij zijn het ritme en de hartslag van de aarde vergeten en de kosmische energietrillingen dwingen ons nu rustig te worden en naar ons binnenste te luisteren. Zo graag wij op dit moment ook willen, de natuur laat ons niet naar buiten tenzij wij ons op dit ritme kunnen afstemmen. Precies dat wil ons deze tijd nu leren. Luisteren naar onze eigen natuur, naar onze levensenergie, naar de hartslag van onze ziel, Kundalini-energie.

Het portaal van de pentagram

Het zaad om op de aarde af te stemmen werd op 3 mei 2000 in ons allen door het samengaan van alle binnenplaneten in Stier geactiveerd.

In het tegenoverstaande teken werd op 9 november 2003 door middel van een Davidster (Zon, Saturnus en Mars in watertekens, Maan, Jupiter en Chiron in aarde¬tekens) dit zaad bevrucht en iedereen kon aan een wereldwijde meditatie hiervoor meedoen. Er werd toen massaal opgeroepen om zich daaraan aan te sluiten.
De hemel was die nacht echt op aarde.

Een jaar later, werd het zaad met de beste voedingsstoffen uit de kosmos verzorgd, en wij begonnen ons langzamerhand bewust te worden van wat eigenlijk gaande was.
Er ging een portaal van een Pentagram op 1 oktober 2004 open en op 28 oktober 2004 weer dicht. Wij konden in die tijd alle hulp uit de kosmos ontvangen om het zaad de beste omstandigheden te bieden die in dit universum bestaan.

Degenen die in overeenstemming met hun hart, hun intuïtie gehandeld en hun zaad in de vruchtbare aarde gelegd hebben, kunnen sinds 6 november 2005 naar de groei daarvan kijken. Die dag werd de energie die vanuit een vierkant in de vaste tekens – van de Zon, Saturnus, Mars en Neptunus – naar ons straalde geactiveerd. En deze groei is nu al 7,5 jaar gaande.

De eerste bloesem

Nu vanaf Hemelvaart op 9 mei 2013 kunnen wij de eerste bloesem zien. Het trillingsveld is die dag weer gestroomlijnd in Stier en het schitterend blauwe Pleiadisch licht zal zich rond deze bloesems kenbaar maken.

De Kundalini zal die dag extra sterk aangesproken worden en het is aan te raden zich hierop af te stemmen. De aarde is een paradijs en wij kunnen en zullen dit ook weer beleven. De eerste bloesems dit jaar roepen het weer in ons wakker.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *