Wat is seksualiteit ?

LichtdansBij seksualiteit denken wij direct aan een lichamelijke verbinding,
twee lichamen die min of meer opgewonden zijn en
zich ritmisch met elkaar verbinden tot het hoogtepunt.

Met de nadruk op het hoogtepunt, daar is de aandacht op gevestigd.

En ieder van ons voelt dan de extreem grote energie die daarbij vrij komt.

In deze samenhang denk ik dat het uiterst belangrijk is om zich bewust te worden, dat dit lichamelijke aspect altijd samen gaat met onze gedachten die wij gedurende het vrijen hebben.

De seksuele verbinding is net een boot

De seksuele verbinding kan men met een boot vergelijken die ons op het gevoels-water (onze ziel) draagt. En de gedachten die wij daarbij hebben zijn de wind in de zeilen, een oncontroleerbaar natuurlijk gegeven dat in vrij korte tijd min of meer op een storm of orkaan lijkt, waarbij onze boot dan ook vrij snel onder gaat. Wij vertalen die als een gewoon hoogtepunt, wel met de innerlijke bedoeling deze vrij snel weer te kunnen ervaren.

Als wij oprecht over het beeld van een boot na gaan denken zouden wij moeten herkennen dat dit niet echt de bedoeling van seksualiteit kan zijn. Een boot vaart, althans daarvoor is het gemaakt. En de logische conclusie zou dan moeten zijn: hoe kunnen wij met de wind (onze gedachten) omgaan, tenslotte komt daardoor de beweging tot stand.

Eerder is al gezegd: de wind te willen beheersen is niet mogelijk, dus dat moeten wij niet eens proberen. Seksuele energie kunnen wij niet beheersen, dat is heel ongezond en gaat volledig tegen de natuur in. Beter is zich op de wind/onze gedachten te gaan richten, hoe wij deze enigszins voor onze doeleinden kunnen gebruiken.

Wij hebben een grote krachtbron in ons

Als ik mij de zon voorstel, van heel dicht bij, dan denk ik aan de extreme warmte en extreme explosies. Ik zie hoe de zon met een geweldige kracht energie uitstoot en zichzelf geeft door haar processen. De zon kunnen wij met de mens vergelijken. Iedereen van ons is zo’’n zon die energie afgeeft maar, met één groot verschil: onze menselijke vrije wil.

Lichttanz
Dat wil zeggen: wij kunnen zelfstandig bepalen waar wij de ‘energie van de explosie’ naar toe willen laten vloeien.

Laat dit even bezinken tot het echt doordringt:  jij hebt net zo’’n grote kracht als de zon en kunt daarover zelfstandig beslissen!

Stel je gewoon voor je naar alles waaraan jij denkt, je energie toe laat vloeien en dat alles wat je met jouw ogen aankijkt, jouw zonnewarmte en kracht kan voelen.

Dat ieder die liefdevol naar je kijkt of je aanraakt iets van zijn kracht en zijn warmte aan je afgeeft en dat jij dat bij de anderen doet.

Innerlijk beleven wij dit als een warme, tedere zonnestraal die ons wezen aanraakt en hieruit ontspringt spontane sympathie en zelfs meer. Deze krachtvolle zonne-energie of levensenergie is een bijzondere kostelijke voeding die wij elkaar kunnen geven.

De hoogtepunt gerichte seks

Het is een natuurwet dat iets verloopt op de manier zoals het begint. In onze seksualiteit is het begin de manier waarop wij opgewonden raken en beginnen te vrijen. Dus het begin van ons vrijen laat al het verloop daarvan aflezen. Het laat zien welke boot wij willen bouwen en waar naar toe wij willen varen, het geeft dus het doel van de reis aan. Ons hele voorspel is hieraan gekoppeld omdat het exact die vorm aanneemt die wij net vastgelegd hebben.

Dit proces gaat vrij onbewust en is meestal op het hoogtepunt gericht. Snel en direct tot het doel. Ergens voelt men dat het ‘goed voelt,’ laat zich erin vallen en heeft daarna vrij snel zijn hoogtepunt. Mannen meestal sneller dan vrouwen omdat hun energiestroom directer vanuit het lichaam gestimuleerd wordt.

Een eenvoudige manier van vrijen

Deze manier van op hoogtepunt gerichte seks vergelijk ik graag met het afstellen van een zender in de radio. Wij draaien aan de knopjes en zodra wij het eerste het  beste geluid horen draaien wij het volume voluit tot de stoppen ervan doorslaan. Alle levensenergie is bij deze soort seks net zo snel weer weg als ze kwam. De boot is in een mum van tijd door de heftige storm volledig tot de bodem gezonken.

Ergens in de verte wisten wij of hebben wij waargenomen, dat daar een soort kust is. En dat wij bij een hoogtepunt niet alleen energie afgeven maar ook kunnen ontvangen. Maar de lepel uit de hemel is langs de gesloten mond gegaan. Wij zijn bij verre niet eens in de richting van een kust gekomen.

De kosmische voeding missen wij omdat wij ons niet daarop afgestemd hebben. Uiteraard hebben wij vrij snel weer honger…, tenslotte hebben wij niets gehad en het toetje alleen vult niet. Op den duur is het niet eens meer lekker en wij verzinnen van alles en nog wat om er meer eruit te halen maar het blijft gewoon een toetje dat niet verzadigt.

Voeding voor andere wezens

Bij ons hoogtepunt, onze innerlijke explosie, sturen wij altijd energie op reis en die komt precies daar uit waar onze boot zich nu bevindt: op de zeebodem. Wij hebben er niets meer aan, alleen wezens die daar beneden wonen verheugen zich omdat ze weer opnieuw een ‘verrukkelijk eten’ van ons (onze energie) ontvangen hebben. Voor hen is het feest en ons overkomt een uitgeputte moeheid.

Ik ben er absoluut van overtuigd dat de meeste mensen op deze simpele en eenvoudige manier vrijen, gewoon omdat ze denken dat het zo hoort.

Onze gedachten, weet je nog, de wind die in de zeilen geblazen wordt is onze uitweg uit deze meer destructieve vorm van seksualiteit. Wij willen toch een mooie grote boot hebben om op het water te varen. En om de wind te kunnen gebruiken moeten wij met onze zeilen kunnen omgaan.

Wij moeten ons veel tijd gunnen

De Lichtdans
Een grote boot bouwen betekent dat wij elkaar liefdevol energie zullen geven.

En als wij dit proces willen versterken dan moeten wij gedurende het vrijen
liefdevol aan elkaar denken.

Het zeil dat is de tijd. Als wij grote en goede zeilen willen hebben dan moeten wij ons veel tijd gunnen.

Alleen op die manier kunnen wij volledig ontspannen. Ontspanning is een van de belangrijkste voorwaarden om onze seksualiteit te verhogen.

Dus hoe was de natuurwet ook weer: het begin geeft al het verdere verloop van ons vrijen aan.

Wat precies is onze motivatie om te vrijen?

Wat denken wij in het begin? Wat precies is onze motivatie om te vrijen? Zijn wij alleen bezig om het hoogtepunt zo snel mogelijk te beleven, dan is dat als een dronken iemand die met een klein kanootje op zee gaat …en plop daar gaat hij onder, weg energie.

Maar is de motivatie het samen willen zijn met elkaar, tijd voor elkaar hebben, dan betekent dat: genot, het liefst met alle zintuigen: zoenen, strelen, voelen hoe de huid van mijn partner echt voelt, hoe zijn verschillende lichaamsdelen aanvoelen, zijn echte geur ruiken, horen hoe hij mijn naam zegt en zich van onze aandacht voor elkaar bewust worden.

De lichtdans

Aanvaarden dat zijn warmte en mijn warmte elkaar vinden, zijn kracht en die van mij in elkaar vloeien. Dit is een andere manier van seks hebben en het woord seksualiteit voelt niet meer als de juiste vertaling van deze verbinding. Het is een bewust verbinden van onze zonne-energie, van de levenskracht en van onze lichamen die in deze stroom, in dit licht dansen.

Gevoed door onze liefdevolle, positieve gedachten voor elkaar en het genot dat wij op dat moment beleven. De volle energie stroomt door ons heen waarmee wij een mooie, grote boot bouwen en ja, dat voelt inderdaad heet aan. Het kan dan ook niet meer mislukken om de hemelse energie op te vangen.

Op deze manier gaat de lepel niet aan onze mond voorbij. Deze is helemaal open en drinkt ten volste wat in de adem naar binnen wil komen: de zon-voeding van God, de Heilige Adem!

Bouwmeesters in de materie

Deze lichtdans is in onze lichamen zo aangelegd dat wij er altijd iets mee kunnen scheppen en dat ook zullen doen. Met de seksuele energie zijn wij bouwmeesters in de materie, de vulling komt van de andere kant.

Wij hebben de vrije wil gekregen en kunnen altijd kiezen of wij alleen een paar tonen willen horen tot de radio het begeeft of het hele lied en meer. Maar daarvoor moeten wij dan wel iets gaan doen, ten slotte gaat het om hemelse voeding. Wij zullen met genot van elkaar houden; daar is geen ruimte voor stress.

Der Lichttanz
Gooi geen parels voor de zwijnen en stap op dat kleine, wankele bootje maar gebruik je hele kracht. Het leven is genot, en levensenergie aan elkaar geven op het seksuele vlak is actief deelnemen aan het goddelijke scheppingsproces.

Stem af op deze frequentie, de bron van onze herkomst.

Neem alle tijd van de wereld en geniet met volle teugen. Alleen zo bouw je aan het licht mee, door dat in jou te vergroten.

Lezing Heilige Lichtdans in de seksualiteit:
3 november 2016 in Culemborg

Verdere info: Lezing De Heilige Lichtdans in de seksualiteit

Download gratis hoofdstuk 1: De Heilige Lichtdans in de seksualiteit

2 thoughts on “Wat is seksualiteit ?

  1. Zogenaamde ‘deskundigen’ over dit onderwerp preken zelfs nog steeds het omgekeerde.
    Het publiek sukkelt en hinkt. Absoluut waardevol deze tekst, – een lichtpuntje- begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *