Ontvouw je!


Het leven kan soms erg verwarrend zijn en door te veel te denken bouwen wij dan het ene gedachte labyrint naar het andere en verliezen de rode draad volledig uit het oog. 

De uitdagingen bestaan nu erin om ontspannen te blijven en te wachten tot het bruisende ‘gevoelswater’ weer afgekoeld is. Zeker willen wij alles in ons leven begrijpen en de samenhangen herkennen, maar door troebel water kon nog niemand helder kijken.

Het beste dat wij  nu kunnen doen is onze aandacht op iets volledig anders te richten, iets dat met de situatie helemaal niets te maken heeft. Huishoudelijk werk, zingend tuinieren, auto wassen of bijvoorbeeld hele lange cijfers opzeggen, dat alles zijn uitstekende mogelijkheden afstand van die zuigende kracht te nemen.

Cijfers neutraliseren de zuigkracht

Als wij iets de rug toe keren lijkt het alsof deze energie dan nog meer aan ons plakt, het is dan best moeizaam zich ervan te bevrijden. Een uitstekende oefening is het dan ook om hele lange cijfers te bedenken en die op te zeggen, alsmaar weer achter elkaar,  net een maantram. Wij doen dat zo lang, tot wij voelen dat de etherische zuigkracht is opgelost. Cijfers kunnen deze kracht openbreken en wij komen weer in evenwicht.

Het is belangrijk dat de etherische band helemaal verbroken wordt en dat er afstand komt. Door dit nieuwe perspectief ontvangen wij een plotselinge ingeving en vallen de puzzelstukjes op hun plaats, de rode draad is weer zichtbaar en misschien dat wij ook meer begrip voor deze situatie krijgen.

Lucifer

Er bestaan meerdere krachten die ons afleiden en in hun ban gevangen willen houden. Een daarvan noemen wij Lucifer, de gevallen engel, die ons eigenlijk bij onze ontwikkeling in de richting van verlichting helpen zal. Hij doet dat ook maar dan zonder enig morele overweging.

Deze kracht verward ons mentale veld volledig en als wij ermee te sterk verbonden zijn willen wij alles veel te snel. Ons natuurlijk denken krijgt geen kans om alles te verwerken, laat staan om een conclusie te kunnen trekken. En op die manier blijven wij afhankelijk.

Satan

Een andere kracht is de duivel of Satan of Ariman. Zijn werkgebied is de materiële wereld. Op dit gebied ontvangen wij de materie, de vorm, die wij bewerken zullen. Haar zuigkracht is ontzettend sterk waardoor wij tot de overtuiging neigen, de materie te dienen om te kunnen overleven. Zin van de materie is, dat wij ons als eerst van haar zuigkracht bevrijden en ze dan zullen beheersen.

Zijn wij met de materie te sterk verbonden, dan is ze onze eerste prioriteit en de gier naar meer verleid en houdt ons alsmaar sterker in haar ban.

Reptielen

Een minder bekende maar daarom niet minder sterke kracht werkt op ons zielenleven, onze gevoelens in. Ze heeft geen bepaalde naam en wordt alleen maar met reptielen energie omschreven. Deze zuigkracht suggereert in eerste instantie het medelijden, vooral met ons zelf.  Ze bekrachtigt het slachtoffer gevoel heel sterk. Wij verliezen door deze kracht het gevoel voor ons zelf en kunnen de natuurlijke verbinding met ons hart niet meer voelen.

Kerkenleiders hebben deze kracht in ons heiligdom binnengelaten en religie werd daardoor op zijn kop gezet. Hier is de wortel van het euvel dat Jezus eigenlijk geen mens was en in een positie geplaatst werd die voor ons mensen onbereikbaar werd. Genade en respect zijn voor deze kracht lege woorden die graag gebruikt worden maar in geen enkele handeling terug te vinden zijn.

Zijn wij met deze kracht te sterk verbonden, verdrinken wij in onze gevoelens en onze natuurlijke grenzen lossen dan op. Het medelijden en meeleven met ons en andere mensen word volledig uit de samenhang getrokken en wij geloven dat wij van de Goddelijke energie alleen geliefd worden als wij ons in het leiden oplossen.

Vertrouw je!

Wij moeten weer leren meer vertrouwen in ons vuur te hebben, onze kracht te ontwikkelen en ons daarop richten.

Alles komt precies in het juiste moment in de exacte hoeveelheid.

Wij moeten niets overhaasten, wij kunnen de boot niet missen.

Niets wordt ons onthouden.

We zijn klaar, in ons is alles aanwezig, we kunnen erop vertrouwen

Het enige dat we moeten doen, is ontwaken en in ons eigen tempo ontvouwen.

Niemand op deze planeet wil ons pijnigen en we moeten helemaal niet lijden of zelfs de dood van een martelaar sterven. Het leven op aarde is geen straf of een te overwinnende zonde.

Levensschool

Het leven op aarde is de perfecte levensschool om te leren dat zich gedachten materialiseren; all onze gedachten! Hier is het fantastisch, een paradijs en wij zullen ons daarop afstemmen.

Van het leven worden wij alsmaar verder naar voren gedrukt. Wij voelen het van binnenin en willen dat in de wereld ook tot uitdrukking brengen. En dat zullen wij ook doen, iedereen op zijn eigen manier.

En daar waar wij iets nieuws tot uitdrukking willen brengen, daar zijn wij het meest gevoelig en breekbaar. De vraag is dan ook waarop wij in die momenten vertrouwen en naar wie wij luisteren: de stem van ons hart, ons buikgevoel of wat de zuigende krachten ons toe schreeuwen.

Niets is verkeert aan al die verschillende krachten die wij op aarde ontmoeten, maar wij hoeven ons niet met hun te verbroederen; wij hebben immers de vrije keuze. Niemand heeft macht over ons tenzij wij dat toestaan.

Geboorterecht

Overal waarop wij onze aandacht richten stralen wij licht uit.

Als wij iets aanraken, vloeit licht uit onze handen en als wij iets aankijken straalt licht uit onze ogen.

En precies dat licht willen deze zuigende en ontwortelde krachten van ons, hun kunnen zonder helemaal niet bestaan.

Daarom doen zij alles, ons te laten geloven dat wij hun nodig hebben. Maar het is precies andersom, hun zijn volledig afhankelijk van ons.

Wij hebben alle macht in handen en onze vrije wil is ons geboorterecht. De juiste taal met God is onze intuïtie, zij is altijd kalm en wetend en komt van binnenuit.

Intuïtie is voelen en weten op exact het zelfde moment, soms begeleid door een beeld dat wij van binnenuit waarnemen en dat zich in de omgevingen manifesteert.

Herinner je – het is heel simpel om weer in evenwicht te komen. Wordt rustig en laat de zuigende onderwerpen gewoon zo staan.

Maak de oefening van : Ik ben (lees hier ‘Hou van jezelf’). Denk aan de betekenis van je naam en herinner je die weer. Heb moed en vertrouwen, ontvouw je en maak je stappen.

Jij bent mooi, jij bent belangrijk en jij bent licht. 

 

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

2 thoughts on “Ontvouw je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *