Amethist

Stenen oefenen een bijzonder sterke kracht op ons uit. Ze helpen onze ziel zich met het lichaam (met de materie) te verbinden. Planten daarentegen helpen de ziel in evenwicht te komen, waardoor zij beter in het lichaam kan “zwemmen”. De trilling van stenen geeft de ziel houvast.

Wij hebben deze handen (mineralen trillingen) op het moment sterk nodig omdat het gevoel te moeten kiezen en iets ‘zinnigs’ te doen steeds sterker wordt. Het samenspel tussen ziel en lichaam komt onder druk te staan.

De ziel ondervindt moeilijkheden om zich verder te ontvouwen. Gelukkig reikt de natuur ons in deze situatie de hand.

Wij kunnen gebruik maken van haar minerale trillingen en met (half)edelstenen een remedie bereiden, die de band van ziel en lichaam versterkt. Hieronder staat hoe je dit buitengewoon werkzame middel klaarmaakt. Het is heel eenvoudig en kan geen kwaad.

Amethist in een glas water

Je legt een amethist bijvoorbeeld in een glas water (schoon bronwater) en laat het één nacht staan.

Water is magnetisch en neemt de trilling van de steen op. De volgende ochtend drink je het op de nuchtere maag. Geef dit water even de tijd om te kunnen werken voor je met het ontbijt begint.

Amethist komt uit het Griekse woord methy waarmee de honingwijn bedoeld wordt; a-methy betekent zoveel als ‘niet dronken zijn’. Dus de amethist helpt ons om in deze tijd niet ‘dronken’ te worden van alle impulsen die in een rap tempo op ons afkomen. Ons helder denken en onze concentratie worden door deze steen versterkt.

De amethist heeft een breed toepassingsgebied. Amethistwater op de nuchtere maag ingenomen kalmeert ons hart en onze zenuwen, bevordert de stofwisseling, beschermt de maag en reguleert de hormoonproductie in de alvleesklier en de bloedsuikerspiegel. Hij maakt onze huid (= Saturnus: de grens) schoon en werkt goed tegen ‘kleurenblindheid’.

In ons geloof helpt de amethist om oprecht te handelen. Met zijn kracht laat hij ons de problemen vanuit een ruimer perspectief waarnemen en oplossen. In spiritueel opzicht helpt hij ons bij het openen van onze intuïtie.

Ook kan men met de amethist mediteren: leg hem bijvoorbeeld op het kruinchakra. Hij schenkt ons meer toewijding aan en vertrouwen in het leven, vrede en vreugde, warmte, rust en geborgenheid.

De 12. grondsteen van het Nieuwe Jeruzalem is de amethist. In de indeling van Hildegard von Bingen is hij verbonden met het sterrenbeeld Vissen en sluit daarmee de astrologische kring.

Het Vissentijdperk laten wij nu achter ons – niet verdoofd, niet dronken en niet opgelost en opgezogen door de materiële zuigkracht.

Maar als nuchtere, heldere en klaar denkende mensen die zich met hun intuïtie verbonden voelen en die bereid zijn om hun verantwoording op aarde te dragen.

  Klik hier voor je persoonlijke geboortehoroscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *